Sandra Bullock heeft nog steeds spijt van deze rol: "Had ik dit maar nooit gedaan"

Sandra Bullock heeft nog steeds spijt van deze rol: "Had ik dit maar nooit gedaan"

'Speed' was haar grote doorbraak, maar het vervolg hierop was er eentje om te vergeten.

Het is niet ongebruikelijk dat een acteur achteraf, na deelname aan een film, er spijt van krijgt om verschillende redenen. Dit is ook het geval voor Sandra Bullock. Zij heeft namelijk geen goede herinneringen aan haar rol in Speed 2: Cruise Control uit 1997 overgehouden.

Bullock is al sinds begin jaren negentig actief in Hollywood, al kende ze haar echte grote doorbrak in 1994 met Speed. Hierin is ze te zien naast Keanu Reeves.

Succes
Deze film, die door niemand minder werd gemaakt dan de Nederlandse regisseur Jan de Bont, was op alle vlakken een groot succes. De blockbuster werd erg sterk onthaald en was eveneens een gigantisch box-office kraker.

Niet zo heel vreemd dus, dat Bullock openstond voor een terugkeer. Helaas pakte dit heel wat minder goed uit dan het origineel. Sterker nog, vandaag de dag heeft de actrice hier enorm veel spijt van. Haar mening stopt ze dan ook niet onder stoelen of banken.

Een gedrocht
Toen Bullock in 2022 te zien was in The Lost City blikte ze terug op de flater. Ondanks het feit dat Reeves niet terugkeerde en de actrice twijfels had over het script, stemde ze wel toe uit respect voor de Bont, die haar sterrenstatus had gelanceerd.


Toch had Bullock het graag anders gezien: "Ik heb een waardeloze film gemaakt maar werkelijk niemand op af kwam. Het spijt me dat ik erin zat. Het gaat hier om 'Speed 2'. Het sloeg echt allemaal nergens op".

Nog een?
De actrice vervolgt: "We zitten op een langzame boot, langzaam varend richting een eiland. Dat is er echt zo eentje waarvan ik wens dat ik het nooit had gedaan. Voor zover ik weet heeft deze film ook geen enkele fan".


Gelukkig maakte Bullock wel ook nog de nodige sterk onthaalde films, zoals o.a. Bird Box en Gravity. Grappig genoeg staat Bullock toch open voor een derde Speed-film, maar dan wel enkel en alleen als ze deze wederom kan maken met Reeves.

NieuwsFilm

meest populair