De langverwachte Tim Burton-film 'Beetlejuice Beetlejuice' verschijnt op deze dag in de bioscoop

De langverwachte Tim Burton-film 'Beetlejuice Beetlejuice' verschijnt op deze dag in de bioscoop

'Beetlejuice Beetlejuice' komt na de zomer uit in de bioscoop.

36 jaar nadat de eerste Beetlejuice-film uitkwam, komt er nu het vervolg aan met Beetlejuice Beetlejuice. We hebben er dus lang op moeten wachten, maar nu komt hij er eindelijk aan. Tim Burton regisseert de film net als hij deed bij de eerste.

Ook terug in dit vervolg zijn Michael Keaton als Betelgeuse (uitgesproken als Beetlejuice), Winona Ryder als Lydia Deetz en Catherine O'Hara als Delia Deetz. Er zijn ook heel wat nieuwe castleden die meespelen in de film, onder wie Jenna Ortega, Justin Theroux, Monica Bellucci en Willem Dafoe.

Verhaal
Beetlejuice Beetlejuice speelt zich veertig jaar na de gebeurtenissen van Beetlejuice af. De familie Deetz keert terug naar huis in Winter River na een onverwachte familietragedie. Lydia (Ryder) is intussen ook moeder geworden van de rebelse tiener Astrid (Ortega).

Het leven van Lydia wordt op zijn kop gezet wanneer Astrid op zolder het mysterieuze model van de stad ontdekt en per ongeluk het portaal naar het hiernamaals opent. Met problemen in beide werelden is het slechts een kwestie van tijd voordat iemand de naam Beetlejuice drie keer zegt en de ondeugende demon terugkeert om zijn eigen vorm van chaos te ontketenen.

Leuker dan origineel
Burton heeft gezegd dat deze film alleen zou worden gemaakt als Keaton zijn rol opnieuw zou spelen. En dat deed hij ook. Keaton onthulde dat het maken van het vervolg leuker was dan het origineel en verklaarde: "Het duurde even voordat we er waren, ik dacht echt niet dat we het zouden doen en wilde het ook niet doen, op verschillende momenten in de afgelopen jaren, maar het was leuker dan de eerste."


Keaton deelde dat hij en Burton vroeg in de productie bespraken hoe geen van beiden bijzonder geïnteresseerd was in iets dat te technologie-gedreven was. "Het moest handgemaakt aanvoelen. Wat het leuk maakte, was om iemand in de hoek iets daadwerkelijk omhoog te zien houden voor je, om iedereen in de kamer met de gekrompen hoofden te zien en te zeggen: 'Dat zijn mensen daaronder, die deze dingen bedienen en proberen het goed te krijgen.'" Hij vervolgde: "Het is het meest opwindende als je dat weer kunt doen na jaren voor een gigantisch scherm te hebben gestaan en te doen alsof iemand aan de andere kant van je staat."

In de bioscoop
Beetlejuice Beetlejuice komt na de zomer, op 5 september, uit in de Nederlandse bioscopen. Het is dus nog even wachten, maar in afwachting kan je steeds naar Beetlejuice kijken die je kan kopen en huren op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair