Regisseur Matthew Vaughn na fiasco van 'Argylle': "Heb ik iedereen beledigd?"

Regisseur Matthew Vaughn na fiasco van 'Argylle': "Heb ik iedereen beledigd?"

Toch kan hij een klein beetje hoop houden dankzij (je raadt het nooit) streamingsucces...

In een verrassende wending flopte een van de eerste grote releases van het jaar, met een sterrencast en gericht op grote commerciële aantrekkingskracht, te midden van slechte kritieken en gejoel van kijkers.

De poging van Matthew Vaughn om een nieuwe franchise te creëren met de bochtige actiekomedie Argylle mislukte gigantisch, ondanks dat het een no-brainer hit leek. De regisseur had ook al een berg vervolgideeën liggen.

Luchtiger dan 'Kick-Ass' en 'Kingsman'
Onlangs liet Vaughn zich tegen 'Empire' uit over de teleurstellende negatieve ontvangst: "Natuurlijk, f*ck yeah. We hadden testscreenings gedaan die fantastisch goed waren verlopen en de première was echt een leuke avond".

"Het is gewoon een leuke feelgoodfilm, tenminste dat vond ik. Maar toen kwamen de recensies en het publiek dat het aanstootgevend noemde en vroeg ik mij af wat ik heb gedaan om iedereen te beledigen?"

Franchise gepland
Toch ziet Vaughn een klein beetje licht aan het einde van de tunnel sinds Argylle op Apple TV+ te bezichtigen is en (zoals wel vaker) daar meer publiek trekt: "We doen het gelukkig nu erg goed op het gebied van streaming. Mensen vinden het leuk. Niets zou mij gelukkiger maken dan er nog eentje te maken".



NieuwsFilm

meest populair