James Cameron maakte bijna een Spider-Man film mét Venom

James Cameron maakte bijna een Spider-Man film mét Venom

Helaas kwam het er nooit van en lijkt het ook niet meer te gebeuren...

De laatste jaren is Tom Hardy te zien als de beruchte Spider-Man schurk Venom. Voor hem werd die rol een enkele keer ingevuld aan Topher Grace, maar dit zijn de nodige filmfanaten alweer vergeten (of proberen ze te vergeten). Wat wel zonde is, is dat we nooit James Camerons versie te zien kregen.

Cameron is natuurlijk al decennialang een van de beroemdste regisseurs in Hollywood. De filmmaker wist natuurlijk hoge ogen te gooien met cultfilms als Aliens, Avatar en de Avatar-franchise, maar als het aan hem had gelegen had hij ook een Spider-Man film gemaakt.

Details
Cameron begon hier al mee eind jaren tachtig, begin jaren negentig en boekte goede vooruitgang. Het script was zo goed als afgerond en de regisseur had zelfs al enkele top acteurs op het oog voor zijn superheldenfilm.

Zo wilde Cameron niemand minder dan Arnold Schwarzenegger casten als Doctor Octopus en Leonardo DiCaprio zou de voornaamste naam zijn om de hoofdrol op zich te nemen. Daar blijft het echter niet bij.

Venom
Niet alleen had Cameron plannen om Electro en Sandman op te komen laten draven, hij stond ook stil bij Venom. Zo zei de regisseur al eerder: "Ik wilde Spider-Man maken, de beste film die ik nooit heb gemaakt".


"Helaas kwam dit project nooit echt van de grond. Hierdoor bestaan er ook zo goed als geen schetsen van, enkel en alleen de paar tekeningen die ik zelf maakte. Zo heb ik een schets gemaakt van een grote zwarte Venom, die het op een gegeven moment ook tegen Spider-Man zou opnemen". Meer daarover lees je hier.

Ooit nog
Het is jammer dat het er nooit van is gekomen en Cameron lijkt de komende jaren nog wel zoet te zijn met zijn Avatar-franchise, waar hij op z'n minst 5 films van willen maken. Hierna is er nog een kans dat hij doorgaat, of dat een andere regisseur het stokje overneemt. Tijd zal het zeggen.



NieuwsFilm

meest populair