Deze klassieker lanceerde 35 jaar geleden de carrière van 'Bad Boys'-icoon Martin Lawrence

Deze klassieker lanceerde 35 jaar geleden de carrière van 'Bad Boys'-icoon Martin Lawrence

Voor 'Bad Boys' en 'Big Momma's House' had Lawrence een bijrol in een iconische Spike Lee-film.

Martin Lawrence kennen we natuurlijk voornamelijk van zijn rollen in de Bad Boys- en Big Momma's House-films, maar met welke film brak hij eigenlijk door?

Ter ere van de release van Bad Boys: Ride or Die kijken we nu terug op de film waar het allemaal mee begon voor Lawrence: Spike Lee's Do the Right Thing.

Start
De acteercarrière van Lawrence begon niet op het witte doek. Hij maakte namelijk zijn debuut in de serie What's Happening Now!, waarin hij Maurice Warfield speelde. Deze rol was te danken aan zijn tijd als stand-up comedian. De rol werd hem namelijk aangeboden naar aanleiding van een van zijn optredens.

Nadat deze serie werd gecanceld, zocht Lawrence in 1989 naar andere rollen in zowel film als tv. Zo verscheen hij bijvoorbeeld in de tv-film A Little Bit Strange, maar hij brak echt door met de bijrol van Cee in Do the Right Thing

Do the Right Thing
Spike Lee's meest iconische 'joint' is en blijft Do the Right Thing. Voor degenen die de film nooit hebben gezien, volgt nu een korte beschrijving: Op de heetste dag van het jaar smeult en bouwt de haat en onverdraagzaamheid van iedereen in een straat in de wijk Bedford-Stuyvesant van Brooklyn, totdat deze ontploft in geweld.


Hierboven bekijk je één van de meest herkenbare scènes uit de film. Lawrence is hier naast o.a. Giancarlo Esposito te zien in een scène waarin Esposito's schoenen worden besmeurd. Lawrence' personage roept het volgende: You might as well throw those out anyway; them s***s is broke!"

Ride or Die
Na het succes van Bad Boys for Life zijn Lawrence en Will Smith weer terug als Miami's iconische politieduo. Wanneer hun voormalige kapitein (Joe Pantoliano) betrokken raakt bij corruptie, is het aan Marcus en Mike om zijn naam te zuiveren.


Hierbij worden ze zelf voortvluchtigen en krijgen ze hulp uit onverwachte hoeken. Je ziet de vierde Bad Boys-film vanaf 5 juni in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm