Michael Keaton is geen fan van dit 'Beetlejuice'-aspect: "Ik vind dit wel heel vreemd"

Michael Keaton is geen fan van dit 'Beetlejuice'-aspect: "Ik vind dit wel heel vreemd"

Mokken met Betelgeuse of andere 'souvenirs' hoeft van hem absoluut niet.

Michael Keaton heeft al heel wat (iconische) rollen gespeeld, maar een van zijn bekendste werken is zonder enige twijfel Beetlejuice. Nu, decennia later, keert hij ook terug voor het vervolg, maar de acteur heeft wel moeite met één ding.

De eerste Beetlejuice-film van Tim Burton kwam alweer een hele lange tijd geleden uit, namelijk in 1988. Nu kruipt Keaton opnieuw in de huid van 'bio-exorcist' Betelgeuse. Hoewel hij het geweldig vond om na zo'n lange tijd terug te mogen keren, is hij geen fan van de merchandise.

Vreemd
Keaton, eveneens bekend van Birdman en Dopesick, beseft dat het origineel tot een cultfilm is uitgegroeid. Door de jaren heen is er veel merchandise van Beetlejuice verschenen, en met het vervolg, Beetlejuice Beetlejuice, neemt dit alleen maar toe.

Toch zitten hier in de ogen van Keaton ook bedenkelijke items tussen. Tijdens een recent interview laat de geliefde acteur zich erover uit: "Er is zo veel merchandising rondom de film, maar sommige dingen vind ik wel echt vreemd..."

Foeilelijk
Zo vervolgt Keaton: "Zo bestaat er bijvoorbeeld een mok of een golfclub met het gezicht van Betelgeuse op. Ik vond dat echt raar. Als ik heel eerlijk ben vond ik dit zelf ietwat storend. Ik zag die items voorbij komen en zei dan tegen mezelf: "Ik wil niet al deze troep, f*ck dat". Hoe komt het dat dit allemaal bestaat?"



NieuwsFilm

meest populair