Deze ijzersterke misdaadfilm heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Widows'

Deze ijzersterke misdaadfilm heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Widows'

Dit pareltje van regisseur Steve McQueen is absoluut de moeite waard.

Regisseur Steve McQueen maakte indruk met zijn film Shame uit 2011, maar brak echt door met zijn Oscarwinnende 12 Years a Slave. McQueen is sindsdien erg druk geweest, maar heeft tot nu toe één film na 12 Years a Slave gemaakt: Widows.

McQueen keert dit jaar eindelijk weer terug met een nieuwe film. Vandaag kijken we terug op zijn meest recente film Widows.

Verhaal
Widows is het verhaal van vier vrouwen die niets gemeen hebben, behalve een schuld die is achtergelaten door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. Het speelt zich af in het hedendaagse Chicago, te midden van een tijd van onrust.

De spanningen lopen op wanneer Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) en Belle (Cynthia Erivo) hun lot in eigen hand nemen en samenzweren om een ??toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden.

Overval
De manier waarop de vrouwen hun schulden voor eens en altijd willen aflossen, is door het werk van Veronica's man (Liam Neeson) voort te zetten. Ze willen één laatste overval plegen. In de loop van de film kom je over elk van de personages genoeg te weten om je in te leven in hun situatie.


De vrouwen leren door het plannen van de overval met elkaar samen te werken en dankzij het sterke acteerwerk raak je emotioneel betrokken bij het verhaal. Je hoopt dat ze slagen. Wanneer de daadwerkelijke overval dus wordt gepleegd, zit je op het puntje van je stoel. McQueen levert een vrijwel perfecte samenkomst tussen drama en spanning, deels door een altijd boeiende opbouw.

Blitz
In tegenstelling tot 12 Years a Slave viel Widows totaal niet in de prijzen, terwijl de film wel ijzersterk werd ontvangen door critici. Zo draagt het een criticsscore van maar lieft 91% op Rotten Tomatoes.


Gelukkig brak eind 2022 het nieuws dat McQueen na bijna vijf jaar weer een film ging maken en er een cast voor had verzameld. Het betreft de oorlogsfilm Blitz die zich richt op Londoners tijdens de Tweede Wereldoorlog en moet dit jaar nog verschijnen. Het perfecte moment dus om Widows alvast op Netflix te bekijken.

NieuwsFilm