Oscarwinnende 'Godzilla: Minus One' nu op Netflix: "Beste monsterfilm ooit"

Oscarwinnende 'Godzilla: Minus One' nu op Netflix: "Beste monsterfilm ooit"

Deze verbluffende, spectaculaire actiefilm mag je als kaiju-fan absoluut niet missen.

Netflix heeft dit weekend een hele gave film toegevoegd aan zijn catalogus: Godzilla Minus One. Deze topper uit Japan van regisseur Takashi Yamazaki is een groot internationaal succes en wordt door fans gezien als een van de beste kaiju-films ooit.

Bekijk de afbeelding
In 1954 verscheen Godzilla voor het eerst op het witte doek. Inmiddels zijn we 36 films verder en Godzilla Minus One, gemaakt door de bekende Japanse filmstudio Toho, bewijst dat de franchise nog altijd een hoop potentie heeft.

Het verhaal
In een door oorlog vernietigd Japan worstelt voormalig kamikazepiloot Koichi (Ryunosuke Kamiki) met de nodige trauma's. Hij bleek in de oorlog te zwak om zijn plicht te volbrengen en zoekt naar een kans om zijn eer te herstellen.

Deze krijgt hij wanneer zijn land wordt bedreigd door Godzilla, een enorm radioactief monster dat alles en iedereen op zijn pad vernietigt. De overheid doet niets, dus verzamelt Koichi een groep oorlogsveteranen om Godzilla zelf te stoppen.

Oscarwinnaar
Godzilla Minus One is een enorm succes en werd verslonden door zowel critici als het publiek. Onder meer het menselijke verhaal en actie werden geprezen. De meeste lof ging echter naar de visuele effecten.


Yamazaki en zijn team maakten de film op een zeer klein budget van ongeveer 12 miljoen. Ongelofelijk, gezien de budgetten die men in Hollywood heeft. Dankzij het verbluffende eindresultaat won de prent terecht de Oscar voor beste visuele effecten.

Kortom: een film die je absoluut gezien moet hebben! Interesse in Godzilla Minus One? Je kunt deze monsterprent eventueel hier direct bekijken op Netflix.

NieuwsFilm