Michael Keaton over het terugvinden van zijn versie van de bio-exorcist voor 'Beetlejuice 2'

Michael Keaton over het terugvinden van zijn versie van de bio-exorcist voor 'Beetlejuice 2'

De "geest met het meest" kreeg ook de meeste merchandise tot misnoegen van Keaton.

De geliefde bio-exorcist, nogmaals gespeeld door Michael Keaton, keert binnenkort weer terug naar het grote scherm in Beetlejuice Beetlejuice.

In een interview met Empire onthult Keaton wat hij "verdomd raar" vond na de release van de eerste film.

Horror icoon
Hij gaf ook aan dat hij er zeker van wilde zijn dat dit geen invloed zou hebben op de manier waarop hij het personage voor de tweede keer benaderde.

Door het zwart-witte pak, de groene lokken en de pakkende uitspraken werd de geest direct een horroricoon en verscheen de plaaggeest op allerlei merchandise.

Ongewone verbeelding
"Er is zoveel merchandising geweest, dat ik terug moest naar waar het begon," vertelt de acteur.



"Ik moest me afvragen: 'Waar dacht mijn ongewone verbeelding überhaupt aan toen ik de persona van Betelgeuse aan het creëren was?"

Een uitdaging
Dit bleek voor Keaton een uitdaging na het zien van een kleinere versie van Betelgeuse op koffiemokken, truien, sleutelhangers en meer. "Dat was verdomd raar," geeft Keaton toe.



Volgens regisseur Tim Burton is de acteur er goed in geslaagd om de authentieke Keaton-flair aan de bio-exorcist te geven in het vervolg.

Bezeten door een demoon
"Het was alsof hij bezeten was door een demoon, omdat hij er gewoon weer compleet in zat," vertelt de regisseur. "Het was krankzinnig, echt krankzinnig," vult co-ster Catherine O'Hara aan.

Beetlejuice Beetlejuice is vanaf 5 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair