Mark Hamill heeft naast Luke Skywalker nog een andere mysterieuze 'Star Wars'-rol

Mark Hamill heeft naast Luke Skywalker nog een andere mysterieuze 'Star Wars'-rol

Mark Hamill heeft een geheime rol gespeeld in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'.

Mark Hamill heeft de rol van Luke Skywalker gespeeld in zowel de originele trilogie als de sequeltrilogie van Star Wars. Hij was voor het eerst te zien als Luke Skywalker in A New Hope uit 1977 en bleef de rol spelen tot Luke stierf in The Last Jedi uit 2017. Hamill verscheen kort in The Rise of Skywalker als Force-ghost Luke Skywalker, waarbij hij Rey (Daisy Ridley) advies gaf voor haar dramatische confrontatie met Keizer Palpatine.

Maar dit is niet de enige rol die Hamill heeft gespeeld in Star Wars: The Rise of Skywalker. Hij heeft ook een andere mysterieuze rol in de film. The Rise of Skywalker kwam uit in 2019 en is het derde en laatste deel van de sequeltrilogie. Het is geproduceerd, mede-geschreven en geregisseerd door J.J. Abrams.

Verhaal
The Rise of Skywalker speelt zich een jaar na The Last Jedi af en volgt Rey (Ridley) en haar gevecht tegen Kylo Ren (Adam Driver) en de First Order. Ze heeft net haar training als Jedi voltooid, wanneer de slechte Keizer Palpatine (Ian McDiarmid) op mysterieuze wijze terugkeert uit de dood.

Terwijl ze samenwerkt met Finn (John Boyega) en Poe Dameron (Oscar Isaac) om een nieuwe missie te volbrengen, zal Rey niet alleen opnieuw tegen Kylo Ren en Keizer Palpatine staan, maar zal ze ook eindelijk de waarheid ontdekken over haar ouders, evenals een dodelijk geheim dat haar toekomst en het lot van het ultieme laatste gevecht dat komen gaat, kan bepalen.

Boolio
Hamill is niet enkel een geweldige acteur op het scherm maar is ook een heel goede stemacteur. Zo heeft hij al de stem ingesproken van de Joker in verschillende DC-projecten waaronder Batman: The Animated Series en sprak hij de stem in van de Hobgoblin in Spider-Man: The Animated Series.


Zijn stemtalenten werden ook aan het begin van The Rise of Skywalker gebruikt, waar hij de stem van de alien Boolio insprak die geheime informatie aan de Resistance verstrekte voordat hij het met zijn leven betaalde. Zo zien we Boolio nog maar één keer terug in de film: zijn afgehakte hoofd.

Patrick Williams
In de officiële credits van The Rise of Skywalker wordt de stemacteur van Boolio vermeld als "William M. Patrick", dus zou je niet onmiddellijk denken dat het Hamill is die voor de stem zorgde. Maar die naam is een pseudoniem dat Hamill al verschillende keren heeft gebruikt.


Zo vertelde hij aan CinemaBlend: "En als ik credits had, heb ik in het verleden als pseudoniem een combinatie van de namen van mijn broers gebruikt, en noem ik mezelf Patrick Williams." Later liet Hamill weten dat hij zijn pseudoniem verkeerd had herinnerd en dat het eigenlijk "William M. Patrick" is. In een tweet onthulde hij zelfs dat hij ook in andere Star Wars-films stemmen heeft ingesproken.

Kijken?
Wil je The Rise of Skywalker zien met Hamill? Je kan de film bekijken op Disney+. Ook alle andere Star Wars-films en -series kan je bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair