Eerste recensies van Daisy Ridley's 'Young Woman and the Sea': een meesterwerk?

Eerste recensies van Daisy Ridley's 'Young Woman and the Sea': een meesterwerk?

De Rotten Tomatoes cijfers zijn geweldig, al helemaal de perfecte 100% 'audience score'!

Daisy Ridley werd wereldberoemd dankzij haar rol als Rey in de laatste Star Wars-trilogie. Soms is het lastig om andere sterk onthaalde films en series neer te zetten, maar daar heeft de actrice zo te zien niet echt veel moeite mee als we kijken naar Young Woman and the Sea.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Tom Holland, die buiten zijn rol als Spider-Man in het MCU niet echt veel successen heeft gekend. Het gaat zijn Chaos Walking-collega Ridley duidelijk beter af.

Rotten Tomatoes
Ridleys nieuwste film, Young Woman and the Sea, scoort namelijk hele mooie punten. Zo geven filmcritici deze maar liefst een gemiddelde 86% na meer dan 40 reviews, waardoor deze 'certified fresh' is.

De publieksscore ligt echter nog hoger. Deze staat namelijk op een perfecte 100% na bijna 50 reviews. Er bestaat natuurlijk een kans dat dit nog zal zakken, maar zo te zien levert Ridley weer eens wat moois.

Verhaal
In de film van Joachin Ronning kruipt Ridley in de huid van Gertrude 'Trudy' Ederle, de dochter van immigranten die zich in New York hebben gevestigd.


Als wedstrijdzwemster wil ze haar nieuwe doel financieren en neemt ze contact op met de media. Uiteindelijk daagt ze het patriarchale systeem uit en zwemt ze als eerste vrouw ooit het kanaal over naar Engeland.

NieuwsFilm

meest populair