Dit geliefde 'Mad Max'-personage heb je waarschijnlijk volledig gemist in 'Furiosa'

Dit geliefde 'Mad Max'-personage heb je waarschijnlijk volledig gemist in 'Furiosa'

'Furiosa' bevat een aantal onverwachte connecties die je misschien over het hoofd hebt gezien.

Furiosa: A Mad Max Saga kwam vorige week eindelijk uit in de bioscoop. Hoewel het resultaat aan de box office nogal teleurstellend is, is veruit het grootste gedeelte van de critici en fans helemaal weg van de film. Het is je misschien ontgaan dat de film een bijzondere connectie heeft met het Mad Max-videospel uit 2015.

LET OP! In dit artikel worden SPOILERS besproken. Als je Furiosa nog niet hebt gezien, kun je het artikel het best lezen nadat je dit hebt gedaan.

Connecties
Een paar maanden nadat Mad Max: Fury Road in de bioscoop verscheen, kwam er ook een Mad Max-spel uit. Hoewel regisseur George Miller zeker invloed had op het spel, werd het nooit als officieel onderdeel van de Mad Max-tijdlijn geacht. Daar is nu verandering in gekomen.

De grote schurk van het spel is Scabrous Scrotus, een zoon van Immortan Joe. Hij overziet Gastown, een prominente locatie in Furiosa. Dit is dan ook de eerste overduidelijk connectie tussen het spel en Furiosa, want Scrotus heeft een vrij grote rol in de film en wordt vertolkt door Josh Helman.

Chumbucket
Gastown en Scrotus zijn de meest voor de hand liggende connecties tussen het spel en de film, maar een zeer geliefd personage uit het spel maakt ook een cameo in Furiosa.. Het gaat hier over Chumbucket, de trouwe monteur van Max in het spel.


Het personage is kort te zien in de derde akte van de film in de scène waarin Furiosa op zoek is naar een voertuig om het strijdveld van de '40 Day Wasteland War' te betreden. Chumbucket is degene die als enige een voertuig voor haar heeft. De rol wordt vertolkt door Bryan Probets.

Niet tevreden
Ondanks het feit dat Furiosa en het Mad Max-spel redelijk wat gemeen hebben, was George Miller niet helemaal tevreden met het spel: "Het was niet zo goed als we wilden, het lag niet in onze handen."


Hij gaf aan dat als er ooit weer een Mad Max-spel zou uitkomen, hij het liefst zou willen dat meesterbrein Hideo Kojima (Metal Gear-spellen, Death Stranding) het ontwikkelt.

NieuwsFilm

meest populair