Het is op zijn minst gezegd vreemd dat we dit 'Iron Man'-personage nooit meer hebben gezien in het MCU

Het is op zijn minst gezegd vreemd dat we dit 'Iron Man'-personage nooit meer hebben gezien in het MCU

Het personage Justin Hammer kon je zien in 'Iron Man 2', maar daarna was hij niet meer te zien in het MCU.

Het is geen groot geheim dat Iron Man 2 een van de meest vergeetbare films is in het steeds groter wordende Marvel Cinematic Universe. Er zijn zoveel dingen die niet werken in de film, van teleurstellende subplotten tot Mickey Rourke's Whiplash. Eén ding dat echter wél werkt, is Sam Rockwell's Justin Hammer.

Iron Man 2 kwam uit in 2010 en is het vervolg op de film Iron Man uit 2008. Jon Favreau regisseerde beide delen en Robert Downey jr. speelde voor de tweede keer het titelpersonage. Het was toen de derde film in het Marvel Cinematic Universe, dat inmiddels bestaat uit meer dan 30 films.

Verhaal
Iron Man 2 speelt zich zes maanden na Iron Man af. Nu de wereld op de hoogte is van zijn dubbelleven als de gepantserde superheld Iron Man, staat de miljardair en uitvinder Tony Stark (Downey Jr.) onder druk van de regering, de pers en het publiek om zijn technologie met het leger te delen.

Onwillig om zijn uitvinding los te laten, moet Stark, samen met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James "Rhodey" Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, nieuwe allianties smeden en krachtige vijanden confronteren. Ondertussen gebruikt de Russische wetenschapper Ivan Vanko (Rourke) zijn eigen versie van de technologie om een vete tegen de familie Stark na te streven.

Justin Hammer
Een van de personages die ervoor zorgt dat je de film wel zou willen zien is Justin Hammer, gespeeld door Rockwell. Hij lijkt de enige te zijn die echt plezier heeft in de film en we verdienen ongetwijfeld meer van hem in het MCU.


Justin Hammer is een wapenfabrikant en rivaal van Tony Stark. Nadat hij Ivan Vanko een wapen op basis van een arc reactor ziet gebruiken, haalt hij Vanko uit de gevangenis en gebruikt hem om wapens te maken, waaronder het ombouwen van James Rhodes' harnas tot War Machine.

Scenario niet gelezen
Rockwell werd overwogen voor de rol van Tony Stark in de eerste film en hij accepteerde de rol van Hammer zonder het scenario te lezen. Hij had nog nooit van het personage gehoord voordat hij werd benaderd voor de rol en wist niet dat Hammer in de strips een oude Engelsman is.


Rockwell zei: "Ik werkte samen met Jon Favreau aan deze film genaamd Made. En Justin Theroux, die het scenario schreef, is een oude vriend van me. Ze bedachten dit idee en legden het voor aan Kevin Feige. Wat ze deden, was misschien één schurk gebruiken zoals ze met Jeff Bridges deden, maar toen besloten ze de schurken te splitsen. En eigenlijk is Mickey Rourke de hoofdslechterik, maar ik kom hem te hulp."

Meest opvallende scène
Rockwell beschreef zijn personage als "vrolijke komische opluchting, maar met een beetje een scherp randje". Justin Hammer is dan ook een klungelige, overmoedige Stark-wannabe die ook verantwoordelijk is voor een van de meest opvallende scènes van de film. Justin Hammer is het soort stripboekfilmschurk waar je gewoon van moet houden. Het zou dus leuk zijn dat hij terugkeert in het MCU, in de aankomende film Armor Wars misschien?


Sinds Iron Man 2 verscheen Justin Hammer niet meer in een van de films in het MCU, maar was hij wel te zien in de Marvel One-Shot All Hail the King. Een alternatieve versie van Justin Hammer verscheen ook in de animatieserie What If...?. Een teken dat er misschien nog een kans is dat we Hammer opnieuw zullen zien in het MCU?

Kijken?
Wil je Rockwell als Justin Hammer zien in Iron Man 2? Je kan de film kijken op Disney+.

NieuwsFilm