Bill Skarsgard over zijn Nosferatu-versie: "Walgelijk, maar ook wel sexy"

Bill Skarsgard over zijn Nosferatu-versie: "Walgelijk, maar ook wel sexy"

De acteur zegt onherkenbaar te zijn in de nieuwe film van Robert Eggers.

Bill Skarsgard heeft al heel wat excentrieke personages gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Pennywise in het IT-tweeluik en een moordmachine in Boy Kills World. Nu kruipt hij weer in de huid van Nosferatu, iets waar hij zich over uitlaat.

De originele en eerste Nosferatu-film kwam alweer meer dan 100 jaar geleden uit, in 1922 om precies te zijn. Nu mag Skarsgard dus het stokje overnemen in de versie van Robert Eggers, die al eerder hoge ogen wist te gooien met The VVitch en The Lighthouse.

Wat te verwachten
Skarsgard laat zich nu uit over zijn rol als Count Orlok en hoe deze eruit zal zien: "Hij is walgelijk, maar tegelijktijdig ook geseksualiseerd. We spelen met die seksuele fetisj waar dit krachtige monster over beschikt".

"De bedoeling is dat je je enigszins tot hem voelt aangetrokken, maar tegelijkertijd zal je het walgelijk vinden dat je er zo over denkt. Ik denk dat filmfanaten me niet zullen herkennen".

Geen makkelijke taak
Skarsgard vervolgt door te zeggen dat het geen makkelijke rol was om neer te zetten. Zo vervolgt hij: "Het eiste wel echt zijn tol, net neerzetten van een puur duivels iets. Ik had dan ook wel enige tijd nodig om dit van me af te kunnen zetten...".


Eggers zag dat ook in zijn hoofdrolspeler: "Ik weet nog vroeg tijdens de opnames dat we het erover hadden. Ik heb zelf veel interesse in occultisme, maar Bill ging echt nog veel en veel verder... Hij had behoorlijk wat krankzinnige ideeën".

NieuwsFilm

meest populair