Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Sand Castle (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Fernando Coimbra | Cast: Nicholas Hoult, Logan Marshall-Green, Henry Cavill, e.a. | Te zien op: Netflix
Matt sluit zich aan bij het leger. Niet omdat hij een dapper man is, maar omdat hij zich in wil zetten in de strijd voor vrijheid. Hij wordt naar Irak gestuurd en krijgt daar de opdracht om samen met zijn peloton het watersysteem van een getroffen dorp te repareren. Deze missie blijkt gevaarlijker dan gedacht, want niet alle bewoners zitten op de goedbedoelde komst van de soldaten te wachten.



Oorlogswinter (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Koolhoven | Cast: Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen, Melody Klaver, e.a. | Te zien op: Film1 / Prime Video / Viaplay / Videoland
In de winter van 1944 is Nederland bedekt met een dikke laag sneeuw. Michiel, de zoon van een burgemeester, kan niet wachten tot hij zich aan kan sluiten bij het verzet. Wanneer hij een Engels vliegtuig neer ziet storen en de schuilplaats van de piloot ontdekt, besluit hij hem te helpen. Om het goede te doen, neemt hij steeds grotere risico's waardoor zijn eigen leven op het spel komt te staan.



Fury (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Ayer | Cast: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Scott Eastwood, e.a. | Te zien op: Netflix
1945, richting het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wardaddy, een meedogenloze Amerikaanse sergeant, heeft de opdracht om met vier soldaten met een tank op missie te gaan achter de vijandelijke linies. Met weinig mankracht en wapens proberen de militairen het hart van nazi-Duitsland te treffen. Deze missie is levensgevaarlijk, maar Wardaddy en zijn mannen weten van geen opgeven.



NieuwsFilm