Falen van 'Furiosa' hangt donkere wolken boven 'Mad Max: The Wasteland'

Falen van 'Furiosa' hangt donkere wolken boven 'Mad Max: The Wasteland'

De beoogde tweede prequel zou zomaar eens ten onder kunnen gaan...

De afgelopen dagen versloeg (het onterecht mager bezochte) Furiosa: A Mad Max Saga ternauwernood The Garfield Movie met minder dan een miljoen dollar verschil tijdens het 'Memorial Day'-weekend.

Een vertekenend beeld wat betreft de nummer #1 positie, want voorlopig is de blockbuster nog niet helemaal waar studio Warner Bros. op hoopte. Maar nog veel belangrijker, wat betekent dit voor de toekomst?

Het is helemaal niet zeker
De teleurstellende openingsrecette van $32 miljoen doet namelijk de hoop op een volgende 'Mad Max'-film flink afnemen. Nu is de franchise nooit echt miljardenmateriaal geweest, maar de culturele impact kan niet worden ontkend.

Een studio-insider denkt dat de film vooral lijdt onder de afwezigheid van Charlize Theron die toch een grotere publiekstrekker is dan Anya Taylor-Joy en waarschijnlijk de mensen wél naar de bioscopen had gekregen.

Het kan nog verbeteren
Regisseur George Miller hintte al langer naar een andere prequel over de Road Warrior, getiteld The Wasteland. Hier zou hij pas over nadenken na de release van Furiosa en hoe goed deze presteerde.



NieuwsFilm

meest populair