"Een nostalgisch avontuur": wordt dit de volgende film van Hayao Miyazaki?

"Een nostalgisch avontuur": wordt dit de volgende film van Hayao Miyazaki?

De regisseur had al eerder zijn pensioen aangekondigd, maar het lijkt erop dat hij toch niet stopt.

Eerder dit jaar won The Boy and the Heron de Oscar voor beste animatiefilm, wat regisseur Hayao Miyazaki met zijn 83 jaar de oudste winnaar in de categorie maakte. En het lijkt erop dat hij gewoon doorgaat met films maken.

Tijdens een evenement in het Studio Ghibli-museum in Japan heeft zoon Goro Miyazaki zich namelijk over de projecten van zijn vader uitgelaten, met de nodige hints over wat ons misschien te wachten staat.

Panorama's
Goro onthult dat zijn vader tegenwoordig zijn tijd besteedt aan het maken van panorama's, waarvan er enkele gebaseerd zijn op zijn eigen films. Maar volgens Goro is het "saai om [ze] alleen maar van films uit het verleden te maken."

"Ik vroeg hem om iets nieuws te gaan maken," zo gaat hij verder. "Daar werkt hij nu aan. Ik weet niet of het echt zal evolueren naar zijn volgende speelfilm, maar ik kijk er naar uit omdat het in de stijl is van een nostalgisch avontuur."

Studio Ghibli
Goro liet zich al eerder uit over de onzekere toekomst van Studio Ghibli, maar met het volgende project van zijn vader lijkt hij dus hoopvol. Intussen is The Boy and the Heron binnenkort te zien op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair