"Een grote stap voorwaarts": Halle Berry over haar rol in 'The Flintstones'

"Een grote stap voorwaarts": Halle Berry over haar rol in 'The Flintstones'

De klassieke familiekomedie uit 1994 was een adaptatie van de gelijknamige animatiereeks.

Het is nu 30 jaar geleden dat The Flintstones uitkwam, een adaptatie van de gelijknamige animatiereeks uit de jaren '60. Ter ere daarvan heeft Halle Berry nu een video op sociale media gedeeld.

Berry speelde de rol van Sharon Stone in de film, een rol die oorspronkelijk naar (je raadt het nooit) de echte Sharon Stone had moeten gaan. Maar uiteindelijk ging hij dus naar Berry.

Belangrijk
In de video bekijkt Berry een aantal van haar scènes uit de film en maakt ze grapjes over hoe jong ze toen nog was (27). Maar ze legt ook een nadruk op hoe belangrijk de rol was voor zwarte representatie.

"[Het] leek een klein ding, maar weet je, The Flintstones was het weefsel van onze cultuur," aldus Berry. "Ik wist dat dit een grote stap voorwaarts was voor zwarte mensen, zwarte vrouwen in het bijzonder."

De film
The Flintstones werd geregisseerd door Brian Levant en bevatte hoofdrollen voor John Goodman, Rick Moranis, Elizabeth Perkins en Rosie O'Donnell. De film kreeg destijds slechte recensies, maar werd wel een wereldwijde hit.



NieuwsFilm