Terug in de cinema: de coming-of-age klassieker 'Moving' in kraakhelder 4K

Terug in de cinema: de coming-of-age klassieker 'Moving' in kraakhelder 4K

Achtstegroeper Renko, ziet haar ouders scheiden, maar zoekt haar eigen, onverstoorbare weg in Shinji Sômai's 4K-gerestaureerde coming-of-age-klassieker.

Op het Filmfestival van Venetië worden niet alleen Leeuwen uitgedeeld aan gloednieuwe titels. Het festival geeft namelijk ook om de zoveel tijd de prijs voor 'Beste Restauratie' weg aan een recent gerestaureerde klassieker. De afgelopen editie overkwam dit de film Moving van Shinji Sômai. Vanaf deze week is de film ook bij ons (voor het eerst!) in de cinema's te aanschouwen in prachtig 4K.

Gevierde Japanse filmauteurs als Hirokazu Kore-eda en Ryusuke Hamaguchi beschouwen Somai als bron van inspiratie. Buiten Japan zijn Somais films echter nagenoeg onbekend.

Plot
Wanneer haar ouders uit elkaar gaan en haar vader Kenichi het ouderlijk huis verlaat, blijft de twaalfjarige Renko alleen achter met haar moeder Nazuna in Kyoto.

Terwijl Nazuna nieuwe regels voor hun leven samen opstelt, maakt Renko haar eigen plannen. Alle veranderingen in het gezin vinden op haar voorwaarden plaats.

Bitterzoet
In de trailer zien we dat dit een aangrijpend familiedrama en een onconventionele coming-of-age-vertelling wordt met een magisch-realistische ondertoon die laveert tussen ernst en humor.


Moving is vanaf 30 mei te zien in geselecteerde filmhuizen.

NieuwsFilm