'Kinds of Kindness': op deze dag zie je de nieuwe absurde film van Emma Stone en regisseur 'Poor Things' in de bios

'Kinds of Kindness': op deze dag zie je de nieuwe absurde film van Emma Stone en regisseur 'Poor Things' in de bios

'Poor Things' kwam pas eerder dit jaar uit in de bioscoop en regisseur Yorgos Lanthimos is al terug met zijn nieuwe film 'Kinds of Kindness'.

Eerder dit jaar, in februari, kwam de film Poor Things van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos uit in de Nederlandse bioscoop. Nu is hij al terug met een volgende film en dit keer heeft hij opnieuw gewerkt met Emma Stone en Willem Dafoe die al samen in Poor Things te zien waren en nu opnieuw samenwerken in Kinds of Kindness.

Poor Things was het voorbije jaar een groot succes met Stone die zelfs een Oscar won voor haar rol als Bella Baxter in de film. Maar zowel Stone als Lanthimos hebben niet lang stilgezeten, want hun volgende film samen komt deze zomer al uit. Kinds of Kindness is een absurde komische film die wordt beschreven als een "drieluik fabel".

Verhaal
Kinds of Kindness is een anthologiefilm die bestaat uit drie verschillende maar losjes verbonden verhalen. Het eerste segment, The Death of R.M.F., volgt een man die zijn eigen lot in handen wil nemen na het losbreken van zijn machtige baas.

Het tweede segment, R.M.F. is Flying, toont een man die wordt gekweld door vermoedens dat zijn partner, die onlangs is teruggekeerd na vermist te zijn geweest, een bedrieger is. Het laatste segment, R.M.F. Eats a Sandwich, draait om de taak van een sekteaanhanger om een specifieke persoon te vinden met het vermogen om de doden te laten herrijzen.

Lange film
De cast van Kinds of Kindness bestaat naast Stone en Dafoe ook uit Jesse Plemons, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie en Hunter Schafer. Alle acteurs spelen in elk verhaal een ander personage. Er is maar één acteur die hetzelfde personage speelt in alle drie de verhalen en die ze op een vreemde manier met elkaar verbindt.


Omdat het een film is die drie verschillende verhalen vertelt, is het een lange film van bijna drie uur lang. Het is zo de langste film die Lanthimos tot nu toe heeft gemaakt. Wanneer je Kinds of Kindness dus in de bioscoop gaat kijken, zorg je er beter voor dat het een voorstelling is met een pauze.

In de bioscoop
Kinds of Kindness ging vorige week in première op het Filmfestival van Cannes waar het goed ontvangen werd. De film heeft op dit moment een score van 83% op Rotten Tomatoes. Het is een van de films die kans maakt op de Gouden Palm, die aan het einde van het filmfestival op 25 mei uitgereikt wordt.


Om de film in Nederland te zien is het nog even wachten, want Kinds of Kindness komt uit in de bioscoop op 4 juli. In afwachting kan je steeds Lanthimos' vorige film Poor Things kijken, die te vinden is op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair