Meryl Streep werd 'te lelijk' genoemd voor deze wereldberoemde blockbuster

Meryl Streep werd 'te lelijk' genoemd voor deze wereldberoemde blockbuster

De jongen die niet ouder wordt zorgt er nu voor dat andere mensen niet oud worden...

Het komt wel vaker voor dat acteurs om verschillende redenen een grote rol mislopen. Het is echter allesbehalve leuk wanneer je krijgt te horen dat je 'te lelijk' bent voor een film. Dit overkwam niemand minder dan Meryl Streep.

Menig filmmaker droomt ervan te kunnen samenwerken met Streep. De inmiddels 74-jarige ster wordt gezien als een van de beste actrices aller tijden. In haar decennialange carrière werd ze dan ook maar liefst 21(!) keer genomineerd voor een Oscar. In totaal won ze er 3.

Incident
Streep begon al met acteren begin jaren zeventig. In 1971 was ze voor het eerst te zien in een film, namelijk The Playboy of Seville. Eind jaren zeventig brak ze echt door dankzij The Deer Hunter, maar hiervoor liep het nog niet allemaal van een leien dakje.

De actrice wilde maar wat graag meespelen in King Kong uit 1976 en had haar zinnen gezet op de rol van Dwan, maar de auditie verliep allesbehalve vlekkeloos. In een interview met Graham Norton liet Streep zich hierover uit.

Het perfecte antwoord
Toen Streep aankwam, zei de Italiaanse producent van de blockbuster, Dino De Laurentiis, meteen "Troppo brutta per King Kong", wat betekent "Zij is te lelijk voor King Kong". Waar De Laurentiis echter niet op had gerekend was dat Streep dit begreep.


De actrice antwoordde dan ook in perfect Italiaans dat ze het spijtig vond hem teleurgesteld te hebben en vertrok, waardoor De Laurentiis verbaasd achterbleef. Uiteindelijk ging de rol dan ook naar Jessica Lange.

Niet nodig
King Kong werd echter niet het succes waarop De Laurentiis had gehoopt, terwijl Streep na deze afwijzing succes na succes leverde. De actrice trok dus zeker aan het langste eind en de kans is groot dat De Laurentiis toch wel spijt heeft gehad van zijn brutale reactie.



NieuwsFilm

meest populair