Paul Schrader ('Taxi Driver') komt met een film noir aanzetten: 'Non Compos Mentis'

Paul Schrader ('Taxi Driver') komt met een film noir aanzetten: 'Non Compos Mentis'

Hij kondigde de film aan tijdens een persconferentie voor zijn nieuwste project, 'Oh, Canada'.

Paul Schrader maakt films aan de lopende band. De Taxi Driver-schrijver regisseerde onlangs The Card Counter en Master Gardener en doet momenteel het filmfestival te Cannes aan met zijn nieuwste project, Oh, Canada.

In die film spelen topacteurs als Jacob Elordi, Richard Gere, en Uma Thurman. Samen met Schrader waren zij alle vier aanwezig op een persconferentie om de film te promoten, waarbij Schrader zijn volgende project al aankondigde: Non Compos Mentis.

Noir
Schrader beschreef het project als een film noir over "de domme dingen die mannen doen voor de liefde." Verdere details bleven uit, maar de titel is een Latijnse term die "niet bij zijn verstand" betekent.

Schrader onthulde dat hij al druk bezig is geweest met het financieren van de film. "We hadden gisteravond een feestje," zo vertelde hij. "Iedere andere persoon aan wie David [Gonzales, zijn producent] mij voorstelde, had geld in de film gestoken."

Cast
Voorlopig heeft Schrader enkel nog het script klaar. "We hebben niet eens gecast," aldus de filmmaker. "We zijn nu alleen op zoek naar acteurs." Om de aankondiging van Schrader zelf te zien, ga je naar 42 minuten en 17 seconden in de onderstaande video.



NieuwsFilm

meest populair