Yorgos Lanthimos kondigt nóg een film aan met Emma Stone

Yorgos Lanthimos kondigt nóg een film aan met Emma Stone

De inmiddels vierde samenwerking tussen de regisseur en actrice gaat over... aliens.

Yorgos Lanthimos zit niet stil. De Griekse filmmaker achter Poor Things staat momenteel op het filmfestival in Cannes met zijn nieuwste project, Kinds of Kindness, en nu heeft hij alweer een volgende film aangekondigd.

De film heet Bugonia en gaat over twee jonge mannen die in complottheorieën geloven. Zij besluiten om de CEO van een groot bedrijf te ontvoeren, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze een alien is die op het punt staat om de wereld te vernietigen.

Vierde samenwerking
Lanthimos gaat de film maken met Emma Stone en Jesse Plemons, met wie hij ook Kinds of Kindness maakte. Stone produceert de film ook.

Het is inmiddels de vierde samenwerking tussen de actrice en de regisseur. Zij kwamen voor het eerst samen voor The Favourite en gooiden natuurlijk hoge ogen met Poor Things, waarvoor Stone een Oscar won.

Save the Green Planet
Bugonia wordt geschreven door Will Tracy (The Menu) en is gebaseerd op de Zuid-Koreaanse komedie Save the Green Planet! uit 2003. De nieuwe film wordt niet beschreven als een directe remake, maar eerder een herwerking.



NieuwsFilm