Cillian Murphy keert officieel terug voor langverwachte zombiefilm

Cillian Murphy keert officieel terug voor langverwachte zombiefilm

Bijna 25 jaar na 28 Days Later gaat Murphy opnieuw wegrennen voor zombiegespuis.

De laatste weken hebben we al meerdere nieuwtjes gehoord over zombie-sequel 28 Years Later, maar de grote vraag bleef: keert Cillian Murphy terug?

Murphy speelde de hoofdrol in 28 Days Later... uit 2002, maar maakte geen onderdeel uit van sequel 28 Weeks Later.

Oscarwinnaars herenigd
Nu hij de Oscar heeft gewonnen voor Oppenheimer, zou het de ideale gelegenheid zijn om een franchise als deze opnieuw aan te voeren onder leiding van een kwaliteitsregisseur als Danny Boyle.

En dat lijkt nu officieel het geval. Volgens Sony Motion Pictures-hoofd Tom Rothman zal Murphy zijn rol van Jim daadwerkelijk opnieuw spelen in 28 Years Later.

Onverwachte terugkeer
Tijdens een gesprek met Deadline zei Rothman er het volgende over:



"Ja, Cillian Murphy keert terug. Maar niet op de manier waarop je denkt. Laat ik het zo zeggen; hij gaat groeien in zijn rol."

Fenomenale cast
Er gingen al een tijd geruchten dat Murphy zou willen meespelen, maar tot nu toe was enkel bevestigd dat hij zijn naam aan het project had verbonden als uitvoerend producent.

Nu is het alleen nog de vraag of Murphy de hoofdrol gaat spelen, maar zo niet, dan zit het wel snor met de overige castleden: Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes en Jodie Comer zijn namelijk allen van de partij.

28 Years Later moet in juni 2025 de bioscopen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair