Sophie Turner over kritiek te midden van boulimia en echtscheiding: "Je kunt nooit winnen"

Sophie Turner over kritiek te midden van boulimia en echtscheiding: "Je kunt nooit winnen"

Sophie Turner bespreekt haar strijd met online kritiek en boulimia, en haar herstelproces.

Sophie Turner bekent veel kritiek te moeten doorstaan. De nu 28-jarige actrice brak wereldwijd door met Game of Thrones. Die serie was haar acteerdebuut en ze was toen erg jong. Daarna volgden films als X-Men: Apocalypse en The Staircase.

Sophie Turner vertelde dat ze te maken kreeg met internettrollen, zeker als haar gewicht fluctueerde. Die online kritiek leidde bij haar tot een verkeerd body image, waardoor ze aan de eetstoornis boulimia nervosa begon te leiden. Ze was toen nog een tiener.

Steeds kritiek online
Daarna volgde kritiek op haar huwelijk met de bekende zanger Joe Jonas. Nu gebeurt hetzelfde door de echtscheiding. Hier in een recent interview van British Vogue vertelde ze: "Als jong meisje oordeel je hard over jezelf, zeker als je in de spotlights staat."

Ze vervolgde met: "Als je boulimia hebt, wil je gezicht weleens opzwellen. Toen ik herstelde van mijn ziekte werd mijn gezicht weer normaal. Daarop volgde ineens overal dat ik vet had laten verwijderen. Dus ja, je kunt het nooit winnen."

Mentale welzijn verbeteren
Sophie vertelde verder dat haar mentale welzijn en haar eetstoornis verbeterde door af en toe een pauze te nemen van social media. Ze legde ook uit dat ze beter werd door een combinatie van medicijnen, therapie en goede steun van familie en vrienden. Op haar Instagram toont ze in elk geval geweldige foto's.



Ze zei: "Als mijn hoofd in een slechte staat is, duikt dat eten weer op. Maar nu regel ik het door in het oncomfortabele te gaan zitten en te accepteren dat ik vol zit. Het is allemaal blootstellingstherapie. Ik denk dat het leven bestaat uit leren blootstellen aan."

NieuwsFilm

meest populair