Deze film met Robert Downey Jr. scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Deze film met Robert Downey Jr. scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

'The Judge' verdeelt filmcritici en bioscoopgangers: een heel net cijfer maar ook een dikke onvoldoende.

Het komt wel vaker voor, dat een film op Rotten Tomatoes twee heel uiteenlopende punten scoort. Dit is ook het geval met de Robert Downey Jr. film The Judge, maar waar komt dit precies door?

The Judge, die precies 10 jaar geleden verscheen, werd recentelijk toegevoegd aan Netflix in Amerika. De film is daar een grote hit en staat op plek nummer 2 van de meest bekeken films. Daar blijft het niet bij.

Meer
The Judge staat dankzij dit succes nu ook op plek 16 op IMDbs 'Most Popular Movies'-lijst van dit moment. Downey Jr. is, sinds zijn Oscarwinst voor Oppenheimer, ook alleen maar populairder geworden, waardoor menig kijker nu ook The Judge een kans geeft.

De film werd geregisseerd door David Dobkin en vertelt het verhaal van de advocaat Hank Palmer (Downey Jr.). Hij keert na een lange tijd terug naar zijn geboortestad, om de begrafenis van zijn moeder bij te wonen. Daar ontdekt hij dat zijn eigen vader, rechter Joseph Palmer (Robert Duvall) verdacht wordt van moord.

Kritiek
Filmcritici beoordelen de film met slechts 49%. De grootste punten van kritiek? Het verhaal zou te voorspelbaar zijn, maar ook te melodramatisch. Andere critici vonden de film weer te lang duren en zeggen dat sommige scènes onnodig waren.


In de ogen van de filmcritici probeert Dobkin te veel thema's aan te pakken, zoals familiedrama, rechtvaardigheid en vergeving. Dit maakt het verhaal soms rommelig en geforceerd.

Audience score
De 'gewone bioscoopgangers' hebben een heel andere mening. Zij geven de film een hele nette score van 72%. Zij zeggen juist dat de sterke acteerprestaties van Downey Jr. en Duvall de bovenstaande minpuntjes doen vergeten.


Ook wordt er gezegd dat de chemie tussen de acteurs van een hoog niveau is. Kijkers zijn geraakt door de sterke emoties en herkenbare familiethema's. Wil je The Judge zelf een kans geven? Deze is in Nederland te vinden op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair