Scifi-parel op Netflix: 'Ex Machina' scoort 92% op Rotten Tomatoes

Scifi-parel op Netflix: 'Ex Machina' scoort 92% op Rotten Tomatoes

'Ex Machina' van Alex Garland is een scifi-film die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. FilmTotaal helpt je een handje om deze films weer te vinden en te bewonderen.

Zo staat op Netflix de mysterieuze scifi-film Ex Machina van regisseur Alex Garland, die je kunt kennen van Annihilation en Civil War.

Ex Machina
De film uit 2014 heeft een hoofdrol voor Oscar Isaac. Bijrollen gingen naar onder meer Corey Johnson, Domhnall Gleeson en Alicia Vikander. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (92%): "Ex Machina leunt zwaarder op ideeën dan op effecten, maar het is nog steeds een visueel gepolijst stuk werk - en een ongewoon boeiende sciencefictionfilm."

Reacties
"Ex Machina is misschien wel de beste robot/AI-film die ik heb gezien. Het portretteert terecht de filosofische en ethische aspecten van het creëren van een bewuste AI." schreef Sachin E op Rotten Tomatoes.



Alec C schreef op Rotten Tomatoes: "Zeer intrigerende studie van de verschillen tussen mens en machine, en met hoe weinig die er lijken te zijn! Nu AVA de focus vormt van dit psychologisch spannende plot, vragen we ons af wat er werkelijk in haar hoofd omgaat totdat het te laat is. Wanneer het einde aanbreekt, wankelt ons hoofd van wat we zojuist hebben gezien!"

Op Netflix
De $16 miljoen kostende film was een succes en bracht meer dan $36 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Caleb is een 24-jarige codeur bij ?s werelds grootste internetbedrijf en wint een wedstrijd om een week door te mogen brengen in een afgelegen huisje, dat eigendom is van Nathan, de teruggetrokken levende CEO van het bedrijf. Maar, als Caleb diep in de bergen bij het huisje aankomt, ontdekt hij dat hij moet participeren aan een vreemd en fascinerend experiment. Hij moet interactie hebben met de eerste echte kunstmatige intelligentie, die zich bevindt in het lichaam van een prachtig robotmeisje.

NieuwsFilm

meest populair