Het vervolg op de bizarre 'Winnie de Poeh'-horrorfilm 'Blood and Honey' verschijnt op deze dag in de bioscoop

Het vervolg op de bizarre 'Winnie de Poeh'-horrorfilm 'Blood and Honey' verschijnt op deze dag in de bioscoop

Een jaar na 'Winnie-the-Pooh: Blood and Honey' komt het vervolg al uit in de bioscoop.

In 2023 werden we verrast met een horrorfilm waarin we een moordende Winnie de Poeh te zien krijgen. De film, getiteld Winnie-the-Pooh: Blood and Honey, is een angstaanjagende heruitvinding van de boeken van A. A. Milne en E. H. Shepard's Winnie-the-Pooh en was toen zo'n groot succes dat er een vervolg werd gemaakt die binnenkort te zien zal zijn in de Nederlandse bioscoop.

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2 is net als de eerste film geregisseerd door Rhys Frake-Waterfield. Scott Chambers speelt in de film de rol van Christopher Robin en Ryan Oliva is te zien als het titelpersonage, met Tallulah Evans, Teresa Banham, Peter DeSouza-Feighoney, Alec Newman en Simon Callow in ondersteunende rollen. De film kwam in maart al uit in de bioscoop in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar komt deze maand nu ook uit in Nederland.

Verhaal
Blood and Honey 2 volgt Winnie the Pooh, die niet langer bereid is om in de schaduw te leven nadat Christopher Robin zijn bestaan heeft onthuld. Samen met zijn vrienden Piglet (Eddy MacKenzie), Tigger (Lewis Santer) en Owl (Marcus Massey) besluit Winnie de strijd aan te gaan in het stadje Ashdown, de thuisbasis van Christopher Robin.

De groep laat een bloederig spoor van dood en chaos achter. Winnie en zijn vrienden zullen iedereen laten zien dat ze dodelijker, sterker en slimmer zijn dan wie dan ook zich ooit had kunnen voorstellen, en ze zullen hun wraak op Christopher Robin krijgen, eens en voor altijd.

Verbetering
De critici die de film al hebben gezien, vinden het een verbetering op de eerste film. Op Rotten Tomatoes heeft Blood and Honey 2 op dit moment een score van 53%. Het consensus op de website luidt: "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2 vertegenwoordigt een verbetering ten opzichte van het origineel op de meeste punten, hoewel het Pooh-universum een plek blijft die gemaakt is voor hardcore slasher-fans."


Blood and Honey 2 maakt deel uit van The Twisted Childhood Universe (TCU), een franchise bestaande uit horrorfilms die gebaseerd zijn op kinderverhalen. Blood and Honey 2 is de tweede film in het TCU, maar zal zeker niet de laatste zijn, want een paar dagen nadat de film uitkwam in het Verenigd Koninkrijk in maart werd al aangekondigd dat er gewerkt wordt aan een derde Blood and Honey-film.

The Twisted Childhood Universe
Daarnaast werden ook al twee andere horrorfilms aangekondigd: Bambi: The Reckoning en Peter Pan's Neverland Nightmare, gebaseerd op respectievelijk Bambi, a Life in the Woods en Peter and Wendy. Frake-Waterfield kondigde al aan dat deze projecten plaatsvinden in het TCU, waarbij ze continuïteit delen als een franchise.


In januari 2024 werd nog een derde film, Pinocchio: Unstrung, gebaseerd op The Adventures of Pinocchio, aangekondigd als onderdeel van het TCU. Pinocchio: Unstrung wordt genoemd aan het einde van Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2, terwijl andere hints naar het uitgebreide universum en toekomstige projecten worden getoond door tekeningen tijdens de aftiteling van de film.

In de bioscoop
Als je fan bent van de Blood and Honey-films, dan heb je heel wat films waarnaar je kan uitkijken. Maar eerst is er dus Blood and Honey 2, die in maart al uitkwam in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Nu komt de film ook in Nederland uit en dat op 30 mei. Het is dus nog even wachten tot je de film kan zien in de Nederlandse bioscoop. In afwachting kan je steeds de eerste film, Winnie The Pooh: Blood and Honey, bekijken die te vinden is op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm