Keren naast Gollum ook andere personages terug voor de nieuwe 'Lord of the Rings'-film?

Keren naast Gollum ook andere personages terug voor de nieuwe 'Lord of the Rings'-film?

In het verhaal van Tolkien gaat Aragorn in opdracht van Gandalf op zoek naar Gollum.

Vorige week werd bekend dat Warner Bros. gaat werken aan nieuwe films in het Lord of the Rings-universum. De eerste film, The Hunt for Gollum, moet al in 2026 verschijnen. Andy Serkis, die Gollum al in 4 films speelde, keert terug als het personage en neemt ook de regie op zich. Maar kunnen we nog andere acteurs en personages uit de voorgaande films verwachten?

Serkis en Rings-regisseur Peter Jackson spraken met Deadline over de nieuwe film. "Het is nog te vroeg om te speculeren over met welke personages Gollum het pad zal kruisen," laat Jackson weten. "Maar hoe dan ook zullen we trouw blijven aan de woorden van professor Tolkien."

Reactie Serkis
Ook Serkis laat weten dat hij nog geen beloftes wil maken over welke acteurs terugkeren: "Ik kan nog niks beloven, we zijn pas net met het script begonnen en we weten nog niet precies welke personages Gollum allemaal gaat tegenkomen. Ik wil nu niks zeggen waar we later niet meer onderuit kunnen komen."

De woorden van Tolkien
J.R.R Tolkien, de auteur van The Lord of the Rings-boeken, beschrijft hoe Aragorn in opdracht van Gandalf op zoek ging naar het schepsel Gollum. Gandalf weet dat Gollum in bezit was van de ene ring en is bang dat de vijand hem gevangen zal nemen.

Als de filmmakers het verhaal van Tolkien volgen zullen Aragorn en Gandalf dus ook in de film te zien zijn. Of Viggo Mortensen en Ian McKellen ook weer van de partij zijn is dus de vraag, de acteurs zijn inmiddels ook een jaartje ouder. Mortensen, die Aragorn speelt, weigerde om terug te keren voor The Hobbit-films.



NieuwsFilm