Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'The Rescuers'?

Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'The Rescuers'?

Disney verstopt in de animatiefilm de foto van een naakte vrouw die héél snel voorbij komt.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde animatiefilms meer voor volwassenen zijn bedoeld dan voor kinderen. Soms worden er ook behoorlijk 'pikante momenten' in de films toegevoegd, waar kinderen gelukkig niets van merken. In The Rescuers zit ook zo'n moment.

The Rescuers, in het Nederlands De Reddertjes, gaat over twee dappere muisjes, de schichtige maar slimme Bernard en zijn elegante partner Bianca. Zij vinden een brief van het vermiste weeskindje Penny, die hulp nodig heeft.

Avontuur
Penny wordt namelijk gevangen gehouden door de schurk Medusa. Laatstgenoemde heeft Penny nodig om een juweel van onschatbare waarde te vinden, maar hier willen Bernard en Bianca een stokje voor steken.

De twee maken de nodige avonturen mee en kunnen rekenen op de hulp van de albatross Orville, die de muisjes door de stad vliegt. Op een gegeven moment vliegen zij door de stad, maar als je héél goed oplet kan je gedurende dit fragment iets opmerkelijks zien.

Naakt
Het komt wel vaker voor, dat er in films een 'blink and you'll miss it'-scène zit, dat zo snel voorbij komt dat het makkelijk over het hoofd gezien kan worden. In The Rescuers zit ook zo'n moment, aangezien we vliegensvlug een foto van naakte dame te zien krijgen. Zie jij het ook?


Deze kan gespot worden door een van de ramen waar Orville langs vliegt. Toen de film uitkwam in 1977 was het bijna onmogelijk om dit te spotten, maar daar kwam natuurlijk verandering in met de moderne technologie. Disney besloot de film toen alsnog aan te passen en dit eruit te knippen.

Ontvangst
De eerste Rescuers-film was een groot succes voor 'Het Huis van de Muis'. Het productiebudget van de film bedroeg circa 1,2 miljoen dollar en het verdiende uiteindelijk meer dan 71 miljoen dollar. Niet zo heel gek dus, dat Disney wel interesse had in een vervolg.


De sequel, The Rescuers Down Under, volgde dan ook in 1990, maar deze was helaas een stuk minder succesvol. De tweede film kostte veel meer, namelijk bijna 38 miljoen dollar, maar bracht maar 47,4 miljoen dollar op. Het bleef dan ook bij twee films.

NieuwsFilm