Makers 'Kingdom of the Planet of the Apes' hopen nu al op bizar veel vervolgfilms

Makers 'Kingdom of the Planet of the Apes' hopen nu al op bizar veel vervolgfilms

We zijn nog niet eens op de helft als we Rick Jaffa en Amanda Silver mogen geloven.

In 2011 kregen we Rise of the Planet of the Apes te zien met Andy Serkis als Caesar. Dit was een groot succes, waardoor er nog twee sequels werden gemaakt. Nu is weer Kingdom of the Planet of the Apes aan de beurt, maar het blijft niet bij een enkele film.

Wat blijkt, producenten Rick Jaffa en Amanda Silver hebben grootste plannen. Zij zeggen dat Kingdom pas de vierde van de negen geplande films is. Dit betekent dat we dus nog niet eens halverwege zijn.

Reactie
Tijdens een recent interview laat het duo zich erover uit. Zo begint Silver: "Toen Rick begon over de 'Apes'-franchise had hij het over negen films. We dachten toen allemaal: 'Dat is wel heel erg ambitieus', maar we zijn nu al bij het vierde deel!"

Jaffa vervolgt: "Ik zag inderdaad negen films voor me, maar ik weet niet of het daarvan komt. Ik zou het wel geweldig vinden. We hebben niet alleen maar gesprekken gevoerd met regisseur Wes Ball en zijn team, maar ook met de bazen van 20th Century, om te kijken waar de volgende films over zullen gaan".

Sowieso nog twee
Jaffa eindigt door te zeggen: "Met 'Kingdom' hebben we allemaal het gevoel dat we een solide basis hebben opgebouwd om op z'n minst nog twee films te maken met deze personages. Dan zullen we het wel verder zien. Het hangt er natuurlijk of vanaf hoe het publiek reageert op de films".



NieuwsFilm

meest populair