De film 'Her' is realiteit geworden: OpenAI presenteert het nieuwste AI-model GPT-4o

De film 'Her' is realiteit geworden: OpenAI presenteert het nieuwste AI-model GPT-4o

Een indrukwekkende presentatie van OpenAI laat een zeer realistisch AI-model zien dat met iedereen real-time kan praten (en lachen)

OpenAI heeft via een livestream op YouTube hun nieuwste AI-model gepresenteerd: GPT-4o. Het lijkt erop dat de sciencefictionfilm Her uit 2006 nu misschien onze realiteit gaat worden.

Sommige sci-fi films die een beeld van de toekomst schetsen, kunnen na verloop van tijd bewaarheid worden. Vandaag is misschien wel zo'n dag. Ondanks dat we nog steeds wachten op een goed werkend zwevend skateboard zoals in Back to the Future, lijkt het er nu wel op dat iedereen kan praten op een natuurlijke manier met het nieuwste AI-model via ChatGPT.

Her
De demo van GPT-4o die OpenAI vandaag heeft gegeven, toont interacties tussen mens en computer die sterk doen denken aan de film Her met Joaquin Phoenix en Scarlett Johansson.

We zien meerdere personen die op een natuurlijke manier met het AI-model communiceren. Het model lacht, maakt grapjes, kan meelezen op papier via de camera en praat met (veel) emoties. Sterker nog, het/haar stemgeluid doet sterk denken aan dat van Scarlett Johansson in Her.

10 jaar
Het heeft dus iets meer dan 10 jaar geduurd, maar nu schijnt het dat we allemaal onze eigen persoonlijke AI assistent gaan krijgen. Bekijk de presentatie van OpenAI hieronder.


OpenAI stelt dat GPT-4o 'veel sneller' is en verbeteringen biedt voor tekst-, beeld- en audiotoepassingen. En terwijl eerdere GPT-4-modellen enkel toegankelijk waren voor betalende gebruikers, zal het GPT-4o-model 'in de komende weken' gratis beschikbaar komen voor alle gebruikers.

Even geduld
We moeten dus nog even wachten voordat we het zelf kunnen gebruiken, maar voor liefhebbers van sciencefiction is de toekomst zojuist misschien werkelijkheid geworden. Een fragment uit de film Her: het besturingssysteem wordt geïnstalleerd.


Je kijkt Her in zijn geheel op de streamingdienst Videoland.

NieuwsFilm