Roger Corman, de 'Koning van de B-films' is op 98-jarige leeftijd overleden

Roger Corman, de 'Koning van de B-films' is op 98-jarige leeftijd overleden

De legendarische filmmaker en mentor over hoe hij herinnerd zou willen worden: "Ik was een filmmaker, precies dat."

Legendarische regisseur Roger Corman is donderdag 9 mei op 98-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Santa Monica.

"Hij was genereus, openhartig en aardig voor iedereen die hem kende. Hij was een toegewijde en onbaatzuchtige vader, zeer geliefd bij zijn dochters," aldus de verklaring van zijn vrouw Julie en dochters Catherine en Mary.

Een pionier
Roger Corman was de koning van de B-films, pionier van het onafhankelijke filmmaken en een winnaar van de Honorary Academy Award 'voor zijn rijke voortbrenging van films en filmmakers'.

De filmmaker regisseerde bijna 60 films en produceerde meer dan 490 projecten, waarin hij enkele van de grootste talenten in Hollywood in de afgelopen tientallen jaren van de cinema begeleide of ontdekte.

Memorabele B-films
Naast zijn begeleiding en hulp bij het lanceren van carrières stond Corman voornamelijk bekend om zijn films zoals The Little Shop of Horrors, The Wild Angels en vele bewerkingen van Edgar Allan Poe.



"Het was een eer om hem te kennen. Hij was een goede vriend. Hij heeft mijn jeugd gevormd met sciencefiction-films en Edgar Allen Poe-bewerkingen. Ik zal je missen, Roger," schreef John Carpenter op X.

Een legendarische filmmaker
Toen Corman werd gevraagd hoe hij herinnerd zou willen worden, zei hij: "Ik was een filmmaker, precies dat."

NieuwsFilm

meest populair