Orlando Bloom had een hekel aan zijn rol in deze grote blockbuster

Orlando Bloom had een hekel aan zijn rol in deze grote blockbuster

De acteur heeft geen goed woord over voor zijn rol in de film Troy.

De Britse acteur Orlando Bloom kennen we vooral door zijn rollen als Legolas en Will Turner in de grote franchises Pirates of the Caribbean en The Lord of the Rings, maar hij speelde ook mee in andere grote projecten.

Een van die films was Troy, een epos van Wolfgang Petersen waar Bloom in meespeelde tussen producties zoals Black Hawk Down en Ned Kelly.

Onplezierige rol
In Troy was Bloom te zien naast hele grote namen als Brad Pitt, Brian Cox, Sean Bean, Eric Bana, Rose Byrne, Diane Kruger en Peter O'Toole, maar het was voor de acteur een allesbehalve prettige ervaring.

En dát zat hem in het feit dat Bloom in Troy een nogal laffe rol had als Paris. Dit in tegenstelling tot zijn heldhaftige rollen in die andere grote films.

Laf personage
Tijdens een gesprek met Variety werd Bloom gevraagd naar zijn ervaring tijdens het maken van Troy, en daar had hij weinig positiefs over te melden:



"O nee, niet Troy. Ik heb die film volledig uit mijn hoofd verbannen. Veel mensen houden van die film, maar het spelen van dat personage was verschrikkelijk. Mag ik dit allemaal zeggen? Ik wilde die film niet doen en dat personage niet spelen."

Slechte keuze
Hij vervolgde met: "De film was goed. Brad Pitt, Erica Bana en Peter O'Toole speelden mee. Maar hoe moest ik dit personage spelen? Het ging tegen alles in wat ik zelf ben. Paris moest op een gegeven moment over de vloer kruipen en het been van zijn broer vastpakken.



Een van mijn agenten overtuigde me dat dat moment de film zou maken. En daar trapte ik in. Maar ik wil niet eens meer nadenken over die film."

NieuwsFilm