Chris Pine kent harde kant van Hollywood: Acterende ouders hadden het financieel heel zwaar

Chris Pine kent harde kant van Hollywood: Acterende ouders hadden het financieel heel zwaar

Chris Pine vertelt over financiële moeilijkheden van zijn ouders en de vluchtige filmindustrie in Hollywood.

Robert Pine, de vader van Chris Pine, speelde in de serie CHiPs. Ook de moeder van Chris, Gwynne Gilford, was actrice. Toch herinnert Chris zich dat ze het financieel moeilijk hadden.

De 43-jarige acteur uit Star Trek vertelde in gesprek met Dax Shepard's Armchair Expert podcast: "De jaren 80 waren moeilijk. Mijn vader kreeg moeilijk acteerwerk en pakte andere banen aan. Mijn moeder startte een studie en had verschillende banen om alles te kunnen betalen."

Diep respect
Hij vervolgde met: "Nu ik zelf een man word - want ik groei nog steeds vind ik - heb ik diep respect voor mijn vader, omdat ik besef wat hij deed voor zijn familie. Dat vraagt kracht en bescheidenheid. Ik weet niet of ik dat kan."

Chris Pine promoot op het moment zijn regisseursdebuut Poolman. Die film draait om soortgelijke problemen en toont de keerzijde van Hollywood. Hij vertelde verder: "Toch konden ze de studie van mij en mijn zusje en die van mijn moeder betalen en hun schulden afbetalen."

Vluchtige filmindustrie
Hij leerde van zijn ouders en zei: "Ik snap door hen heel erg goed hoe vluchtig de filmindustrie is. Hoe fijn het kan zijn, maar ook hoe snel mensen je niet meer bellen." Chris vertelt in de YouTube-video van The Dodo meer over zijn leven.



NieuwsFilm

meest populair