Kijktips voor vanavond: Deze 3 films moet je absoluut een keer gezien hebben

Kijktips voor vanavond: Deze 3 films moet je absoluut een keer gezien hebben

Van bijzonder sprookje tot gave superheldenfilm van Marvel: je vindt deze films allemaal op streaming.

Zin in een filmpje vanavond? FilmTotaal heeft vandaag weer drie leuke en interessante aanraders voor je op een rijtje gezet. Deze films vind je allemaal op de verschillende streamingdiensten die ons land rijk is.

The Green Knight (2021)
Regie: David Lowery | Cast: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton, e.a. | Te zien op: Prime Video
Heer Gawain, het neefje van koning Arthur, wil zich dolgraag bewijzen als held. Die kans krijgt hij wanneer The Green Knight - een monsterlijke, smaragdgroene ridder - ten tonele verschijnt. Deze bovennatuurlijke verschijning dwong al mening held op de knieën. Gawain gaat de confrontatie aan en moet het hoofd af zien te hakken van deze ridder - in de hoop niet te eindigen als zijn voorgangers.



Iron Man (2008)
Regie: Jon Favreau | Cast: Robert Downey Jr., Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow, e.a. | Te zien op: Disney+
De gewetenloze maar briljante Tony Stark is steenrijk geworden met het verkopen van wapens. Nadat hij na een demonstratie in Afghanistan wordt gekidnapt, komt hij in gevangenschap tot inkeer. In een grot weet Stark een onverwoestbaar harnas te bouwen om daar vervolgens mee te ontsnappen. Door het pak vervolgens te verfijnen, groeit hij uit tot de bekende held Iron Man.



Gladiator (2000)
Regie: Ridley Scott | Cast: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, e.a. | Te zien op: Netflix / Prime Video / SkyShowtime
Generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de jaloerse opvolger van keizer Marcus Aurelius. Maximus weet te ontsnappen, maar zijn vrouw en dochter worden op brute wijze vermoord. Hij wordt gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan een gladiatorenmeester. Zo belandt hij als gladiator in het Colosseum, waar hij de ultieme confrontatie aangaat met Commodus.



NieuwsFilm

meest populair