Opvallend: opnames 'Avengers 5' gaan dit jaar nog van start maar een regisseur ontbreekt nog

Opvallend: opnames 'Avengers 5' gaan dit jaar nog van start maar een regisseur ontbreekt nog

Het loopt lang niet allemaal op rolletjes voor Marvel, maar toch wordt er vooruitgang geboekt.

Het volgende Avengers-hoofdstuk heeft de nodige tegenslagen gekend. Marvel besloot Jonathan Majors te ontslaan, terwijl deze eigenlijk hun nieuwe grote villain had moeten worden à la Thanos. Nu is er wel weer wat goed nieuws.

De vijfde Avengers-film zou normaal gesproken Avengers: The Kang Dynasty heten. Kang werd al in enkele MCU-projecten gespeeld door Majors, maar toen de acteur schuldig werd bevonden aan het mishandelen van zijn ex, besloot de superheldenstudio een punt te zetten achter hun samenwerking.

Release datum
Naar verluidt wil Marvel hem laten vervangen door een andere acteur, al is het vooralsnog onbekend wie dit wordt. Wel werkt schrijver Michael Waldron, o.a. bekend van Loki en Doctor Strange in the Multiverse of Madness, aan het script van de nieuwe Avengers-film.

Zo te horen heeft hij goede vooruitgang geboekt. Naar verluidt zullen de opnames van de blockbuster namelijk eind dit jaar van start gaan, op 31 december om precies te zijn. Deze zullen plaatsvinden in Los Angeles en Londen.

Regisseur
Wat wel opvallend is, is dat er nog geen regisseur voor Avengers 5 bevestigd is. Wel doet het gerucht de ronde dat Sam Raimi een van de grote kanshebbers is. Toen hij hierover werd gevraagd zei hij mysterieus: "Ik heb nog geen plannen, maar ik zou het wel fantastisch vinden!"


Avengers 5 zal, als alles goed gaat, begin mei 2026 te zien zijn. Over niet al te lang vindt het San Diego Comic-Con en D23 plaats, dus de kans is tamelijk groot dat we dan iets meer over de blockbuster te weten komen.

NieuwsFilm

meest populair