Nieuwe 'Maze Runner'-film in de maak met 'Alien'-schrijver

Nieuwe 'Maze Runner'-film in de maak met 'Alien'-schrijver

De reboot zal geen direct vervolg zijn op de oorspronkelijke trilogie of een herhaling van het verhaal...

Er komt een nieuwe Maze Runner-film, gebaseerd op de bestsellers van auteur James Dashner. Dit meldt 'The Hollywood Reporter'. Studio 20th Century Studios wil de franchise herstarten.

De serie werd eerder door Wes Ball tot een succesvolle trilogie bewerkt tussen 2014 en 2018. Jack Paglen, de scenarist achter Alien: Covenant (2017), is gevraagd om een eerste deel te schrijven.

Never change a winning team
De originele producenten keren allemaal terug met Ball als uitvoerend producent. Volgens het THR-rapport zal de reboot geen direct vervolg zijn op de oorspronkelijke trilogie of een herhaling van het verhaal.

In plaats daarvan wordt gemeld dat ze op zoek zijn naar een soort voortzetting die elementen van de vorige films bevat, een aanpak die vergelijkbaar is met wat het komende Kingdom of the Planet of the Apes (niet geheel toevallig óók van Ball) gaat doen.

'Young Adult'-verhalen
The Maze Runner was een dystopisch sciencefiction-avontuur over een groep gehersenspoelde tieners die zich in een ommuurd, ondergronds gebied bevinden. Ze beseffen al snel dat de enige uitweg via het doolhof buiten de muren is, maar dat zit vol gevaarlijke wezens en sluitende deuren.

Een nieuwkomer (Dylan O'Brien) gelooft uiteindelijk dat hij de uitweg kent. De twee vervolgen (en boeken) breidden de wereld verder uit en onthulden overheidsorganisaties en een groter complot achter wat er met de tieners gebeurde.

NieuwsFilm

meest populair