De 'Kingsman'-films zagen er bijna compleet anders uit met deze 'Star Wars'-acteur in de hoofdrol

De 'Kingsman'-films zagen er bijna compleet anders uit met deze 'Star Wars'-acteur in de hoofdrol

Het succes van Kingsman: The Secret Service had bijna een Star Wars-acteur in de hoofdrol.

Het is alweer 10 jaar geleden dat het filmpubliek werd getrakteerd op de actiekomedie Kingsman: The Secret Service. De stripboeken-verfilming was een regelrechte hit en lanceerde een succesvolle nieuwe filmfranchise. Toch hadden de films er heel anders uit kunnen zien.

De Kingsman-franchise is gebaseerd op de stripboeken van Mark Millar en Dave Gibbons, onder andere bekend van de Kick-Ass-franchise. Net als de Kick-Ass-films was Kingsman: The Secret Service een daverend succes en wist met een opbrengst van $414 miljoen dollar de bioscoopkassa's flink te laten rinkelen.

Matthew Vaughn
De Kingsman-franchise wordt tot dusver in zijn geheel geregisseerd door Matthew Vaughn, die eerder met Mark Millar samenwerkte voor de ontwikkeling van de succesvolle film Kick-Ass.

De Amerikaanse regisseur, die in het verleden ook hoge ogen wist te gooien met de film X-Men: First Class, bleek echter voor een groot dilemma te staan voor de casting van Kingsman-hoofdpersonage Gary "Eggsy" Gunwin.

Star Wars
De rol van Eggsy, die in de uiteindelijke films werd gespeeld door Taron Egerton, was bijna naar een acteur uit de Star Wars-franchise gegaan. In een interview met Empire Online vertelde Matthew Vaughn dat acteur John Boyega een serieuze kans maakte.



"Boyega is een fantastische acteur, maar er is iets speciaals met Taron. John [Boyega] denkt waarschijnlijk 'Godzijdank dat ik niet werd gecast!', wellicht had hij dan nooit in Star Wars gespeeld", aldus de Britse regisseur.

Cast
De casting van Kingsman: The Secret Service werd er uiteindelijke niet minder om. Naast Taron Egerton werden prominente rollen vertolkt door Colin Firth, Samuel L. Jackson en Mark Strong.



Uiteindelijk had Kingsman: The Secret Service toch een connectie met het Star Wars-universum. Niemand minder dan Luke Skywalker-acteur Mark Hamill werd gecast in een bijrol.

Mocht je zelf [i]Kingsman: The Secret Service[/url] weer willen zien, dan kan je de film nu streamen via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair