Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'A Bug's Life'?

Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'A Bug's Life'?

Een brutale vlieg maakt een vies grapje wanneer het lieveheersbeestje in beeld komt.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde animatiefilms meer voor volwassenen zijn bedoeld dan voor kinderen. Soms worden er ook behoorlijk 'pikante momenten' in de films toegevoegd, waar kinderen gelukkig niets van merken. In A Bug's Life zit ook zo'n moment.

Pixar heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk maar aan Toy Story, Wall-E en Coco om er maar een paar te noemen. Een van hun oudere maar eveneens sterk onthaalde film is A Bug's Life uit 1998.

Verhaal
De film draait om de mierenkolonie op het eilandje Ant's Island, die het allesbehalve makkelijk hebben. Zij worden namelijk onderdrukt door een groep sprinkhanen, met als baas de meedogenloze Hopper, die elk jaar weer een groot deel van de voedselvoorraad op eisen.

Een miertje, het buitenbeentje Flip, zorgt ervoor dat al het verzamelde voedsel voor de sprinkhanen verloren gaat. Hopper eist dat de mieren voor het einde van de herfst een dubbele voedselvoorraad afleveren, anders kunnen ze een oorlog verwachten. Flip denkt hier misschien wel een oplossing voor te hebben.

Ontvangst
De film van John Lassenter en Andrew Stanton werd erg sterk onthaald. Op IMDb staat deze op een mooie 7,2 en op Rotten Tomatoes zelfs op een 92%.


Ook de box-office mocht er zijn. Tegenover een bedrag van 120 miljoen dollar haalde de animatietopper meer dan 363 miljoen dollar binnen. Toch zit er een grapje in de film dat voor de nodige gefronste wenkbrauwen zorgde.

Seksueel getint grapje
Het gaat hier om de onderstaande scène, waarin enkele insecten een circusact opvoeren. Twee brutale vliegen maken grapjes wanneer een lieveheersbeestje met zijn optreden bezig is. Zo roept een van de vliegen: "Hey cutie! Wanna pollinate with a real bug?"


Kinderen zullen hoogstwaarschijnlijk niet weten waar dit over gaat, maar dit viel de nodige volwassenen wel op. Sommigen kunnen er wel om lachen, anderen vinden opvallend dat dit 'pittige grapje' in de film mocht blijven zitten.

NieuwsFilm

meest populair