Filmfans zijn allesbehalve blij met aankondiging 'Matrix 5': "alles wordt uitgemolken"

Filmfans zijn allesbehalve blij met aankondiging 'Matrix 5': "alles wordt uitgemolken"

Wat begon als een sciencefictionklassieker verliest steeds meer van zijn glans.

Er wordt wel vaker gezegd dat Hollywood niet meer veel goede ideeën heeft en dat elke franchise wordt uitgemolken tot de laatste druppel. Helaas lijkt dit ook het geval te zijn met The Matrix, aangezien er nu alweer wordt gewerkt aan een vijfde deel.

De originele Matrix kwam uit in 1999 en werd ijzersterk ontvangen. De film van de Wachowski-zussen groeide uit tot een klassieker en twee sequels volgden om de trilogie af te maken. Hier leek het bij te blijven, maar hier kwam verandering in met The Matrix Resurrections, het vierde deel.

Ontvangst
Dit verscheen in 2021 maar werd niet al te best onthaald. Op IMDb scoort deze maar een magere 5,7 en ook het Rotten Tomatoes cijfer valt tegen met zijn 63%. Ook de box-office van 157 miljoen dollar viel tegen, aangezien de blockbuster maar liefst 190 miljoen dollar kostte om te maken.

Toch lijkt dit genoeg te zijn voor Warner Bros. om voor een vijfde film te gaan. Eerder deze week kregen we te horen dat niet een van de Wachowski-zussen de blockbuster zal maken, maar Drew Goddard, bekend van The Cabin in the Woods.

Reacties
Ondanks het feit dat het team achter de vijfde film zegt dat ons iets moois staat te wachten, kijkt lang niet iedereen hier naar uit. Zie hieronder een handjevol van fans die zich zorgen maken.











NieuwsFilm

meest populair