Laatste keer Henny Stoel

Henny Stoel (57) neemt vandaag, zaterdag 12 juli, afscheid van het NOS-Journaal. Ze zal vanavond voor de laatste keer het Journaal van 20.00 met de kijkers doornemen. Henny Stoel deed 18 jaar lang het Journaal voor de NOS en werkte in totaal 39 jaar voor de publieke omroep.

Stoel besloot zelf eerder te stoppen om meer tijd te kunnen besteden aan haar privé-leven. NOS-collega Sacha de Boer zal de plaats van Henny Stoel innemen bij het 20.00 uur-Journaal. Samen met Philip Freriks zal De Boer vanaf medio juli verantwoordelijk zijn voor de presentatie van het "prime time" nieuwsbulletin.

Hoofdredacteur Hans Laroes betreurt het vertrek van de presentatrice: "Natuurlijk vind ik het jammer dat ze weggaat. Ze had van mij nog jaren mogen blijven. Maar tegelijkertijd laat ze een zeer lange, betekenisvolle carrière achter zich en kunnen we niet anders dan trots zijn dat zij zo lang bij ons heeft gewerkt in zo'n belangrijke en door iedereen gewaardeerde rol. Henny heeft zich ontwikkeld tot een uiterst kundige, betrouwbare, onverstoorbare presentator, die een groot vertrouwen geniet van de kijkers."



NieuwsFilm

meest populair