De sterk ontvangen horrorfilm 'Late Night With the Devil' haalt exact 666.666 dollar op tijdens premièreweekend

De sterk ontvangen horrorfilm 'Late Night With the Devil' haalt exact 666.666 dollar op tijdens premièreweekend

Op de zondag haalde de griezelfilm wel een heel apart bedrag op...

De laatste paar weken zijn er op FilmTotaal wel vaker artikelen langsgekomen over de horrorfilm Late Night With the Devil. Deze werd gigantisch goed onthaald en komt nu weer opnieuw langs in het nieuws vanwege een merkwaardige reden.

Op Rotten Tomatoes staat de film op een hele mooie 96%. De audience score ligt met zijn 82% wel iets lager, maar de film kan nog steeds een succes genoemd worden. Aan de box-office doet Late Night With the Devil het sterk, hoewel het cijfer na het openingsweekend opvalt.

Duivel
In het eerste weekend haalde de film bijna 3 miljoen dollar op, maar het is voornamelijk de opbrengst van de eerste zondag die opvalt. De film haalde toen precies 666,666 dollar op. Het is dus letterlijk en figuurlijk alsof de duivel ermee speelt...

Studio IFC, de distributeur van de film, is zeer tevreden met de opbrengst, aangezien dit vooralsnog hun grootste hit is. Zo zegt de baas van AMC Networks Films, Scott Shooman: "Het heeft ons openingsweekend-record verbroken. Dit toont aan dat mensen openstaan voor intelligente en sterk in elkaar gezette horrorfilms".

Verhaal
Mocht je niet weten waar Late Night With the Devil over gaat, de hoofdrol is weggelegd voor David Dastmalchian. Hij kruipt in de huid van Jack Delroy, de talkshow host van de eens zo populaire 'Night Owls'.


De kijkcijfers van het programma vallen echter behoorlijk tegen. Delroy krijgt nog een enkele kans. Hij besluit alles op alles te zetten tijdens zijn 1977 Halloween-special en nodigt een meisje uit dat beweert de duivel te zijn. Hij hoopt hiermee zijn show te redden, maar kan hij ook zichzelf redden?

NieuwsFilm

meest populair