De veelbelovende oorlogsfilm 'Civil War' draait vanaf deze dag in de Nederlandse bioscopen

De veelbelovende oorlogsfilm 'Civil War' draait vanaf deze dag in de Nederlandse bioscopen

'Civil War' is een dystopische actiefilm geschreven en geregisseerd door Alex Garland.

Binnenkort komt de dystopische actiefilm Civil War uit in de bioscoop. De film is geschreven en geregisseerd door Alex Garland, die je kan kennen van onder andere Ex Machina en Annihilation. Het is zijn meest ambitieuze film tot nu toe en kreeg al positieve reacties wanneer het in première ging tijdens het festival South by Southwest in de VS.

Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson, Nick Offerman en Jesse Plemons spelen mee in de film. Het was pas toen de eerste trailer van de film uitkwam in december 2023 dat bekend werd dat Offerman en Plemons deel uitmaakten van het project. Plemons ontkende zelfs eerder dat jaar het gerucht dat hij in de film zat.

Verhaal
Civil War speelt zich af in de nabije toekomst in de Verenigde Staten waar een tweede Amerikaanse Burgeroorlog is begonnen die de hele natie heeft overspoeld. De oorlog is tussen de Amerikaanse regering en de separatistische Westelijke Strijdkrachten geleid door Texas en Californië.

We volgen in de film een team van journalisten, onder wie Lee (Dunst), die worstelen om te overleven in een tijd waarin de regering een dystopische dictatuur is geworden en partijdige extremistische milities regelmatig oorlogsmisdaden plegen. Ze proberen het Witte Huis in Washington D.C. te betreden om een interview te doen met de president over het huidige conflict.

Dure film
Civil War kostte 50 miljoen dollar om te maken, waardoor het de duurste film van A24 tot nu toe is. Het ging in première op het festival South By Southwest en kreeg al heel wat positieve reacties. Zo heeft de film voorlopig een score van 90% op Rotten Tomatoes.


Vooral Dunst wordt geprezen voor haar prestatie in de film en velen noemen het Garland's beste film tot nu toe. Na zijn minder ontvangen film Men is Garland dus terug met een film die op je netvlies zal blijven branden.

In de bioscoop
Ben je benieuwd naar de film? Civil War is te zien in de Nederlandse bioscopen vanaf 11 april.

NieuwsFilm

meest populair