Spike Lee strikt na Denzel Washington weer grote naam voor zijn 'High and Low'-remake

Spike Lee strikt na Denzel Washington weer grote naam voor zijn 'High and Low'-remake

De regisseur heeft ook een belangrijke rol in gedachten voor Jeffrey Wright.

Spike Lee heeft al de nodige films gemaakt met Denzel Washington, maar nu gaan de twee weer met elkaar in zee voor High and Low. Nu heeft een andere topacteur eveneens getekend voor de film.

Misschien komt de titel High and Low je wel bekend voor. Het gaat hier namelijk om een remake van de Japanse, gelijknamige film uit 1963 van Akira Kurosawa. Zijn film is weer gebaseerd op de roman 'King's Ransom' van Ed McBain.

Verhaal
In Kurosawa's film is de hoofdrol weggelegd voor Toshiro Mifune, die in de huid kruipt van een rijke zakenman genaamd Kingo Gondo. Hij komt voor een moreel dilemma te staan, wanneer de zoon van zijn chauffeur wordt ontvoerd.

Gondo wordt vervolgens gechanteerd door de ontvoerder. Laatstgenoemde denkt dat hij Gondo's zoon te pakken heeft en wil een enorme som losgeld betaald krijgen voordat hij het kind vrijlaat. Gondo twijfelt of hij moet kiezen voor het helpen van zijn chauffeur of het behouden van zijn fortuin.

Cast
Washington heeft dus al een van de hoofdrollen te pakken, maar nu is duidelijk dat ook Jeffrey Wright, o.a bekend van Westworld en zijn rol als Felix Leiter in diverse James Bond-films, eveneens van de partij zal zijn. Het is vooralsnog onbekend wanneer de film te zien zal zijn.



NieuwsFilm

meest populair