Hoe kan het dat de '28 Days Later' Blu-ray meer dan 100 dollar kost?

Hoe kan het dat de '28 Days Later' Blu-ray meer dan 100 dollar kost?

De dvd van de zombiefilm is heel wat goedkoper dus misschien het maar daarbij houden.

Elke (horror)filmfanaat kent 28 Days Later wel. Deze blockbuster van Danny Boyle introduceerde Cillian Murphy aan de wereld. Er is echter behoorlijk veel te doen over de film, maar hoe komt dat eigenlijk?

Murphy is al decennialang een topacteur, maar staat nu volledig in de spotlights dankzij zijn recente Oscarwinst. Er zijn dan ook genoeg cinefielen die nu al zijn films willen zien, maar als je op zoek gaat naar 28 Days Later is deze toch lastiger te vinden dan gedacht.

Gecompliceerd
Sony beschikt over de rechten van de film en weigert deze vooralsnog op een streamingdienst te plaatsen. Ook is 28 Days Later (bijna) niet meer verkrijgbaar als dvd of Blu-ray. Op eBay is een Blu-ray van de film dan ook peperduur en wordt vaak niet meer onder de 100 dollar verkocht.

Gelukkig zijn er wel nog dvd'tjes te vinden van ongeveer 15 dollar. De kwaliteit zal natuurlijk wel iets minder zijn dan die van een Blu-ray of 4K, maar aangezien 28 Days Later werd opgenomen met camera's met een standaarddefinitie-resolutie zal dit verschil miniem zijn.

Vervolg?
Ook wordt er al jarenlang gesproken over een eventueel vervolg, waarvoor niet alleen Boyle maar eveneens Murphy zou terugkeren. Beide mannen hebben al eerder laten weten hier voor open te staan, dus laten we hopen dat het ervan komt. Meer daarover lees je hier.



NieuwsFilm