De charmante film 'Wonka' met Timothée Chalamet kijk je nu op HBO Max

De charmante film 'Wonka' met Timothée Chalamet kijk je nu op HBO Max

Deze charmante musicalfilm met toptalent Timothée Chalamet kijk je nu lekker thuis op de buis.

HBO Max heeft een interessante nieuwe titel toegevoegd aan zijn catalogus: Wonka. Deze mooie film over de bekende uitvinder en chocolademaker was eind vorig jaar een enorme hit in de bioscopen.

Deze magische musicalfilm is gemaakt door niemand minder dan Paul King. Deze regisseur was eerder verantwoordelijk voor de alom geliefde familiefilms Paddington en Paddington 2.

Lesje geschiedenis
Wonka duikt in het oorsprongsverhaal van de ietwat gekke chocolatier Willie Wonka, die we kennen uit het boek Sjakie en de chocoladefabriek van schrijver Roald Dahl en de verfilmingen die daarvan zijn gemaakt.

In die eerdere films werd het - toch wel iconische - personage vertolkt door Gene Wilder en Johnny Depp. In deze nieuwe film zien we dus een jongere versie, gespeeld door Timothée Chalamet.

Deze getalenteerde acteur is onder meer bekend van het zanderige scifi-spektakel Dune en de volgens velen ultieme romancefilm Call Me by Your Name.

Charmante kijktip
Voor wie Wonka gemist heeft in de bioscopen, is er nu goed nieuws. De film is vanaf nu exclusief te streamen op HBO Max, de streamingdienst van Warner Bros. Discovery.


Interesse in deze vrolijke, zoete, charmante prent? Duik hier in het leven van Willie Wonka voordat hij zijn chocoladefabriek en latere imperium opende.

NieuwsFilm

meest populair