Live-action 'Naruto'-film krijgt een zeer passende topregisseur

Live-action 'Naruto'-film krijgt een zeer passende topregisseur

Na Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings gaat Destin Daniel Cretton opnieuw voor een kleurrijke martial arts-film.

Naruto is de nieuwste grote manga- en anime-franchise die een grootschalige Hollywood-verfilming krijgt.

Het is nu bekend geworden dat Destin Daniel Cretton, de co-scenarist en regisseur van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings de Naruto-film zal regisseren.

Ninja met draak
Cretton zal daarnaast produceren samen met Jeyun Munford, Jeremy Latcham, Avi Arad, Ari Arad en Emmy Yu.

Masashi Kishimoto bedacht de franchise, die het verhaal vertelt van een jonge, enthousiaste ninja genaamd Naruto Uzumaki. Hij wil de leider van zijn ninjadorp worden, maar blijkt ook de geest van een draak bij zich te dragen.

Zegen van de bedenker
Cretton heeft Kishimoto om zijn zegen gevraagd. De laatste zei hier het volgende over:



"Toen ik hoorde dat Destin bij de film werd betrokken, was dat net nadat ik een grote actiefilm van hem had gezien. En daardoor vond ik hem de perfecte regisseur voor Naruto. Toen ik vervolgens zag dat hij voornamelijk dramafilms over mensen maakt, was ik er van overtuigd dat hij de juiste persoon is. En toen ik hem ontmoette, bleek hij een zeer open regisseur te zijn die graag met mij wil samenwerken aan de productie van de film."

Megafranchise
De mangareeks Naruto liep tussen 1999 en 2014. Het bleek vervolgens een van de populairste franchises in de wereld met meer dan 250 miljoen verkochte exemplaren.



Er werden tevens verschillende animatieseries gemaakt van Naruto, maar ook een videogame en een grote hoeveelheid merchandise.

NieuwsFilm

meest populair