Kevin Bacon kijkt terug op zijn screentest voor 'Footloose': "Ik geloofde mijn ogen niet"

Kevin Bacon kijkt terug op zijn screentest voor 'Footloose': "Ik geloofde mijn ogen niet"

Kevin Bacon praat over zijn carrière en het 40-jarig jubileum van de musicalfilm 'Footloose' en de honger naar meer bij de auditie

De musical Footloose is nu 40 jaar oud en zorgde voor de wereldwijde doorbraak van Kevin Bacon. De acteur werkte gestaag door en is te zien in de nieuwe Netflix-film Leave the World Behind.

In de onderstaande YouTube-video van AFI vertelde Kevin over het 40-jarig jubileum: "In het archief van Paramount werd een oude screentest voor Footloose van me gevonden. Ze stuurden het me op, omdat ze het wilden gebruiken voor een dvd met extra's."

Hongerig mannetje
De nu 65-jarige acteur vervolgde met: "Ik geloofde mijn ogen niet. Ik zag honger. Ik moest naar de badkamer om te kijken naar mezelf. Om te zien of mijn ogen dat nog steeds uitstralen. Er zit zo'n verlangen naar meer bij die screentest."

Hij besloot nuchter over die auditie met: "Het is een combinatie van eigenwijs zijn en hongerig zijn naar meer. Maar kijkend naar die screentest dacht ik: Ja, ik denk dat ik mezelf ook die rol gegeven zou hebben."

Veel klassiekers
Kevin Bacon dacht 40 jaar geleden al dat Footloose een klassieker zou worden en dat is ook zo. Hij maakte daarna de eveneens succesvolle Tremors, JFK, Flatliners, A Few Good Men en Apollo 13 - die eveneens klassiekers zijn geworden.



NieuwsFilm

meest populair