'Dune'-ster Austin Butler brak door met 'Elvis', maar had daarvoor al een rol in een Tarantino-film

'Dune'-ster Austin Butler brak door met 'Elvis', maar had daarvoor al een rol in een Tarantino-film

Austin Butler speelde een kleine rol in 'Once Upon a Time in Hollywood'.

Austin Butler zal binnenkort te zien zijn in Dune Part 2 en is nu ook te zien in de serie Masters of the Air, maar zijn grote doorbraak had hij in 2022 toen hij de rol van Elvis Presley speelde in de biografische film Elvis. Hij ging zo op in die rol, dat hij moeite had om het accent van Elvis uit de film weg te krijgen. Voordat hij deze grote rol kreeg, was de acteur ook te zien in Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino.

Once Upon a Time in Hollywood, geschreven en geregisseerd door Tarantino, speelt zich af in het Los Angeles van 1969. Het volgt een acteur en zijn stuntdubbel, gespeeld door Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, terwijl ze manoeuvreren door de snel veranderende filmindustrie, met de dreiging van de Tate-moorden die boven hun hoofd hangen. Naast deze twee legendes, speelde dus ook Butler mee in de film.

Televisie
Hoewel Butler pas met Elvis zijn echte doorbraak maakte in de filmwereld, is hij al sinds 2005 bezig met acteren. Zo begon Butler zijn carrière als tiener op televisie met eerst rollen op Disney Channel en Nickelodeon. Hij was te zien in onder andere Hannah Montana, iCarly en Zoey 101.

Later was Butler te zien in tienerdrama's, waaronder terugkerende rollen in Life Unexpected en Switched at Birth. Zijn eerste grote rol in een serie was in de Sex and the City-prequel serie The Carrie Diaries. Hierin speelde hij de rol van Sebastian Kydd, een sombere hartenbreker die naar dezelfde middelbare school gaat als Carrie Bradshaw, gespeeld door AnnaSophia Robb. Hij speelde ook de hoofdrol in The Shannara Chronicles, gebaseerd op de roman The Elfstones of Shannara van Terry Brooks.

Tarantino
Maar het is pas met zijn rol als Elvis dat hij zijn echte doorbraak in de filmwereld maakte, hoewel hij ook te zien was in Once Upon a Time in Hollywood van Tarantino. Hij speelde in de film een fictieve versie van het Manson familielid Tex Watson. Hoewel hij beperkte schermtijd had, werd zijn optreden beschreven als intens en somber. Hij ontving talrijke nominaties als lid van de cast van de film, waaronder de Critics Choice Movie Award voor Best Acting Ensemble en de Screen Actors Guild Award voor Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture.


Dit is een rol die hij helemaal zelf voor gekozen heeft, omdat Butler heel graag met Tarantino wou samenwerken. Want toen hij de vraag kreeg van Tarantino of hij wou meespelen in zijn film, kreeg hij ook de kans om auditie te doen voor Top Gun: Maverick. Butler koos uiteindelijk voor Tarantino waardoor hij geen rol kreeg in Top Gun: Maverick. De rol waarvoor hij auditie mocht doen was die van Rooster, de zoon van Goose. De rol ging uiteindelijk naar Miles Teller.

Toekomst
Butler heeft sinds Once Upon a Time in Hollywood en Elvis getoond dat hij een echt acteertalent is. Je kan nu niet meer naast de acteur kijken. Zo speelt hij nu in de serie Masters of the Air, dat te zien is op Apple TV+, en is hij te zien in Dune Part 2, dat vanaf eind februari in de bioscoop te zien is. Hij zal ook later dit jaar te zien zijn in de film The Bikeriders.


Het is nog even wachten op Dune Part 2 en The Bikeriders, maar je kan intussen Butler zien in Once Upon a Time in Hollywood die te vinden is op Netflix of je kan de film ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis. Elvis is te zien op Netflix en HBO Max en je kan de film ook kopen en huren op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair